2009-06-19

Strand utan sand

Sis sunbathing

Gillar du att bada men är kanske inte någon större fan av sandstränder? Nära Barcelona centrum finns min favoritstrand. Eller strand kanske blir fel att säga. Badplats kanske är mer korrekt. Till Parc del Forum kommer du genom att ta gul tunnelbana mot La Pau och hoppa av på El Maresme Fórum. Gå ut ur tunnelbanan, ta till höger, vandra cirka 500 meter.

Ska du på på någon av hotellen nära Diagonal Mar, som till exempel Hotel Zero, Hilton, Hotel Princess eller Hotel Front Maritim, så kan du enkelt kliva i flip-floppsen och gå ner hit.

Me swimming

Det här är också ett perfekt ställe för dig som gillar att simmträna. Hela anläggningen är omgiven av vågbrytande kuber som skapar en 300-400 meter lång bassäng. Riktigt kul att träna i havet!

Edit: Johan M skriver och berättar att det finns risk för sjöborrar vid de blå trapporna! Det stämmer. I början av sommaren var det inga problem men senast jag var ner och badade så fick jag några stickor från en sjöborre. Det gör ont men är ingen större fara. Röda korset finns på plats och tar snabbt hand om dig. Så om du inte dyker eller tar stegarna ner i vattnet, ta det försiktigt.

2 comments:

Johan M,  28 augusti 2009 kl. 20:07  

Härligt ställe (gillar inte sand), det var inte mycket folk när vi var där (en torsdag) så lungt och skönt och idealiskt om man vill simma några längder. Vi parkerade i Port Forum och knatade över en häftig bro till parken. Barnvänligt men se upp för sjöborrar i trappan :-(

Pär 29 augusti 2009 kl. 21:57  

Stämmer Johan! Jag har lagt till den här informationen i artikeln. Tack så mycket och det var bra att nu gillade stranden! Bron över från småbåtshamnen är läcker. Småbåtshamn vet jag föressten inte, under vintern låg en båt med 5 våningar och helikopterplatta förtöjd där...

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP