2009-07-08

Montseny - vildmark nära Barcelona

Perfect running trails

Även om jag sannerligen älskar Montserrat och tycker väldigt mycket om Collserola, Sant Llorenç del Munt och Montnegre-Corredor så är Montseny mycket större och mycket vildare än de tidigare nämnda nationalparkerna i närheten av Barcelona. Inte mer än 50 km norr om stan ligger parken vars naturliga centrum är byn som gett parken dess namn, Montseny. Parken är mycket bergig och i stort sett täckt av skog. Högsta topparna ligger kring 1700 meter och jag gissar att trädgränsen ligger på sisådär 1400. Jag tog mig upp på den tredje högsta toppen, Matagalls. En rikigt trevlig vandring/löptur på perfekta och välmarkerade stigar. Jag fick en känsla av svenskt kalfjäll och måste säga att det var riktigt, riktigt trevligt! Med 34 grader efter motorvägen så kändes de 24 graderna på toppen otroligt friska. Hittade en fin sten att slumra lätt mot en timme innan jag gick ner till bilen igen.

Montseny är inte det mest dramatiska området att besöka men för ett par avslappnade dagar i ett Casa Rural, som att bo på lantgård, borde vara som en lisa för själen. Det är fortfarande väldigt nära till havet, inte mer än 4 mil, så det är inga problem att köra ner för ett snabbt dopp och middag på stranden. Sikta då på till exempel Arenys de Mar.

Casa Rurals hittar du listat under vardera by på Montseny-turism-sidorna. Där hittar du också några förslag på vandringsturer, inklusive svårighetsgrad. Nationalparkens officiella hemsida är riktigt bra och du kan där hitta deras informativa broschyr, inklusive karta. Jag tror faktiskt aldrig jag stött på så mycket användbar information om något område i Katalonien. Bra jobbat, Montseny! Just ja, får inte glömma en Google Maps-länk.

Tyvärr blev mina bilder från dagen ganska dåliga. Ljuset var extremt starkt så, ja, blaskigt var ordet. Här är dom. Får fylla på med bättre vid nästa utflykt. För övrigt känns det som att jag är på väg att bygga en liten reseguide här. Tyvärr verkar jag vara i fel bransch för att någon ska vara intresserad...

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP