2010-01-03

Montgrony

View towards west

Jag vet inte riktigt hur många gånger jag blivit näst intill chockad över hur vackert Katalonien är. I veckan var det så dags igen. En kompis från Kalifornien var på besök för att klättra en vecka och efter lite diskuterande bestämde vi oss för att åka till Montgrony. Området är känt för högkvalitativ kalksten och stora tufor. Bilden nedan förklarar vad det handlar om.

Norwegian guy trying an 8a+

Nå, så kommer vi då efter 1½ timmes bilkörning från Barcelona upp till Montgrony. Sista kilometrarna tar vi ordentligt med höjd och så slutligen parkerar vi bilen och kan kliva ut till ett riktigt stor och riktigt vackert landskap. Vi spenderar dagen klättrandes och går även en liten tur. Temperaturen svänger rejält, från minusgrader i skuggan till klättring i bar överkropp på de sydvända väggarna. När solen sjunker sätter vi oss i baren på det lilla hotellet och pratar med ägaren. Vi berättar hur mycket vi tycker om området och en liten stund senare har vi kommit överens om att jag ska presentera hotellet på mina webbplatser.

Så, kära vänner, är ni intresserade av att spendera några dagar uppe i Pyrenéerna? Kanske kan Hotel Montgrony vara det ni letar efter! Här hittar ni mer information om hotellet.

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP