2010-03-24

En cykeltur vid Montserrat

Igår tog Åsa och jag oss en cykeltur från mitt hus vid Montserrat bort till restaurangen Vinya Nova.

Biking towards Montserrat

Efter ett 50 meter lämnar man asfalten och efter ett par hundra meter befinner man sig bland olivlundar och fina tallskogar. Fåglarna kvittrar och våren är verkligen här. Utan att möta en enda bil cyklar vi vägen som går närmast berget och kommer på 45 minuter fram till restaurangen.

Lunch at Vinya Nova

Med strålande sol och varma från cykelturen kändes det verkligen perfekt att sätta sig på terrassen och äta en riktigt god trerätters lunch, smaka det goda Priorat-vinet, prova lokala olivoljan, prata om allt som finns att göra med "min" by som utgångspunkt. Pratade med Torunn, norskan som driver restaurangen, och hon berättade stolt att all olja de använder i restaurangen är från deras egna olivträd. Är det ett bra år säljer dom även oljan i restaurangen. Om jag köpte en flaska? Självklart.

Biking from Vinya Nova

Sedan cyklade vi den "stora" vägen tillbaka hem, hela tiden med detta mäktiga älskade Montserrat som en fond. Vinya Nova ligger ungefär 500 meter bakom Åsa, precis vid foten av berget.

Vill ni uppleva den Katalanska landsbygden en eftermiddag? Ta bussen ut till oss och hyr cyklar av oss! Ni tar er lätt ut hit med buss, det tar bara 50 minuter från centrum. Vi hjälper er med kartor och tipsar om sevärdheter och bokar bord på Vinya Nova om ni så önskar. Vi kan självklart även guida er och ta er upp till klostret eller kombinera cykelturen med en vandring upp i berget.

Pris för en dags cykling: 39 €/person.

1 comments:

Marie,  27 mars 2010 kl. 18:33  

Ser helt underbart ut! Vilken perfekt dag det måste ha varit. Hälsa Åsa så gott från Göteborg

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP