2010-05-19

Vinya Nova - en katalansk matupplevelse!

Lunch på Vinya Nova

Några kilometer från min by El Bruc ligger Vinya Nova. Man lämnar den stora vägen, snirklar sig genom ett villaområde, letar reda på en grusväg med en liten handskriven skylt och följer sedan grusvägen ett par kilometer mot Montserrats imponerande klippväggar. Genom olivlundarna ser man så ett ensamt, stort hus med inbjudande terrasser ständigt fulla av gäster. Här ute, mitt på den katalanska landsbygden, hittar man en riktigt bra matupplevelse!

Efter att ha sett restaurangen flera gånger när vi klättrat i närheten så åt Åsa och jag lunch där första veckan jag bodde här ute. Vi blev båda imponarde av service, miljö och mat och bestämde oss direkt för att hit ville vi ta våra gäster!

 Biking from Vinya NovaNu har det så gått två månader och vi har varit med 5 olika grupper och ätit på restaurangen. Maten har varje gång varit helt fantastisk och konstigt nog har jag här vid foten av ett berg ätit den bästa fisk jag fått någonstans i Katalonien.

 
Lunch at Vinya NovaUnder veckodagarna serverar Vinya Nova en trerättersmeny med vanligtvis ett val av fyra olika förrätter och fyra olika huvudrätter. För 12,50 euro ingår då även efterätt och dryck till maten. Husets rödvin är långt mycket bättre än vad som vanligtvis serveras på restauranger här nere. Vinet levereras direkt från vingården och tycker du om det går det att köpa med sig en flaska hem för 3 euro. Ett fynd i sig!

Dricker dessertvinRestaurangen är för övrigt riktigt, riktigt stor. Upp till 1000 gäster kan ta emot på helgerna, riktigt imponerande! Restaurangen drivs av norska(!) Torunn och hennes katalanska man. Han växte upp i huset som dom nu sedan 16 år har drivit restaurangen i. Menyn är typisk katalansk och kommer endast på katalanska. Hjälp att översätta får ni från Torunn.

I övrigt är mycket av maten närproducerad och olivoljan som maten lagas med och som står på varje bord kommer från de olivlundar som omger restaurangen. Även olivoljan kan man, om fjolårets skörd varit god, köpa i restaurangen.

Är ni i Barcelona några dagar och vill uppleva något riktigt trevligt utanför staden så är en lunch på Vinya Nova en riktig fullträff! Vill ni ha hjälp att hitta hit så är det bara att ni hör av er: par@activespain.se

Länkar:

1 comments:

Anonym,  2 juni 2010 kl. 08:19  

Det var lite kallt när vi var där så vi fick sitta inne. Det var mysigt, gemytligt, välkomnande och fantastiskt god mat!
Tack för att du tog oss dit!

/Lotta

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP