2011-01-27

Hipp-hipp hurra, Active Spain fyller 1 år!

Åsa high above a field
Active Spain på äventyr, Åsa högt upp i Montseny, 5 mil utanför Barcelona. Foto: Pär

I dag var det exakt ett år sedan Active Spain startade på riktigt i och med att vi öppnade vår hemsida. Vilket fantastiskt spännande år det varit! Med undantag av en viss isländsk vulkan som ställde till det under våren har det bara tuffat på. Att vi nu båda sitter i slutet av januari ett år senare och kämpar med att hinna arbeta fram förslag till grupper, boka fotbollsbiljetter, förbereda vinvandringar, studieresor och cykling efter Via Verde är så kul! Att få skörda frukten av hårt arbete, vilken glädje!

Mycket tid gick under första tiden åt att hitta bra produkter att jobba med. Vi började med besöka många hotell, hus, vingårdar, golfbanor, restauranger och så vidare. Att som nytt företag komma till någon man vill jobba med och säga att vi hoppas att deras produkt ska intressera våra kunder är svårt, idag vet vi att vårt koncept och våra hemsidor fungerar! Att i dagsläget ha en solid bas av kontakter, en riktigt bra IT-plattfom och en administration som fungerar gör helt enkelt allt mycket lättare än det var ifjol. Nu gör vi istället så att vi plockar undan och rensar upp på våra hemsidor. Flera lägenheter och hus som vi aldrig fick några förfrågningar efter har vi slutat marknadsföra. Istället lämnar vi plats för nya fantastiska hus, till exempel La Torre, och presenterar nya golfpaket från PGA Catalunya och fantastiska hotellet Aigua Blava. Vi jobbar även aktivt med bloggen Utomjordiska Barcelona som självklart finns än mer uppdaterad på Facebook.

Jag, Pär, känner mig forfarande som nybörjare inom resebranschen och kan utan att överdriva säga att jag aldrig skulle kunna gjort något liknande Active Spain utan Åsa. På samma sätt vet jag att Åsa inte skulle klarat det här utan mig. Vi är ett riktigt bra team! Vi träffas inte särskilt ofta, speciellt nu under vintern då Åsa spenderar mycket tid i Sverige. Men vi pratar massor med varandra via Skype och håller bra koll på vad som händer med varandras olika kunder. Det är inte många dagar de senaste året då vi inte chattat eller pratat. Åsa, kanske är det något vi ska lova varandra för 2011? Att ta ledigt några dagar då och då. Men som Åsa brukar säga: "Det är ju så himla roligt!". Och det är verkligen himla roligt. Att vi tillsammans lyckats skapa vårt egna företag och våra egna drömjobb, ja, det är vi otroligt stolt över.

Vad ska vi då säga om framtiden? Att den är ljus, det är vi säkra på! Men vad jobbar vi med om ett år? Jag tror att vi om ett år jobbar än mer med grupper och resebyråer och att vi kommer behöva hjälp för att hinna med allt detta. Jag tror vi jobbar mer med vandringar och med golf. Och så tror jag mycket på vin och vinturism. Det finns så mycket att lära sig och uppleva på det området här kring Barcelona. Och fantastiskt goda viner såklart!

Nu är det så att vi gärna vill fira vår 1 årsdag med er! Bokar ni en Montserrat-tur innan påsk så bjuder vi var och en av deltagarna i gruppen på en flaska fantastiskt gott vitt Xarel·lo-vin från våra vänner på Caves Nadal. Så passa på och hälsa på här ute i vid vackra Montserrat!

Slutligen vill vi rikta ett stort tack till alla våra vänner och familjer. Utan er hade vi aldrig kommit så här långt!

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP