2011-03-07

Med utsikt över Penedès

The ermita

Befinner ni er några dagar i Penedès, kanske boende på El Castell eller Can Coral så måste ni ta er upp till vackra Santuario De Santa Maria de Foix.

View towards eastHar har ni en fantastisk utsikt över Penedès och kan under en klar dag se medelhavet, Montserrat och Sant Llorenc del Munt. Klara nätter ska man till och med kunna se ljusen på Mallorca härifrån. Måste en dag undersökas...

Jag spelade in en liten video från vår lunch-picknick där uppe. Tyvärr gör den inte alls utsikten och landskapet rättvisa, för dåligt ljus mitt på dagen och den lilla kompaktkameran får jag skylla på. Nå, här finns videon om du vill se lite av det som väntar och höra mig prata om landskapet.

Jag hittade information på katalanska om kyrkan. Sammanfattningsvis ligger det på 661 meter över havet, är byggt på 12-1300 talet och är byggt bredvid resterna av ett slott som stod färdigt år 1067. En plats med lång historia väl värd ett besök!

Vägbeskrivning: Kör förbi byn Torrelles de Foix ett par kilometer. När ni passerar den lokala utomhuspolen så ska efter 100 meter ta upp till höger där det är skyltat mot Santuari de Santa Maria. Följ sedan skyltarna fram till en parkering. Gå sista 2-300 meterna upp.

Karta: Google Maps

 

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP