2009-04-24

Ocata - en fin strand

Two brave souls swimming

20 minuter med tåg utanför Barcelona finns fantastiskt fina stränder med betydligt färre människor än på stränderna inne i stan. Gå till Placa Catalunya, hitta tunnelbanan/tågstationen, hoppa på tåget mot Blanes, Mataro eller Calella (avgår ungefär var 10:e minut). Första stranden är vid stationen i Badalona. Hoppa av där eller fortsätt några stationer till och prova Ocata. Stor strand, fin sand och salt hav. Precis som det ska vara!

En bra idé är att hyra cykel och cykla hit! Du kan också hoppa av tåget lite tidigare, i Badalona.

4 comments:

URBAN K. 30 augusti 2009 kl. 11:58  

Åk till Sant Pol de Mar, fortsätt sedan norrut längs järnvägen och stranden ca 15-20 min till udden med en klippa ut i havet. DÄR ska man ligga! Restaurangen just intill som passar fint efter en hel dag har t ex gigantiska tonfisksallader och mycket bra service. Att man dessutom sitter 5 m från havet skadar ju inte direkt.

Pär 7 september 2009 kl. 22:54  

Bra tips Urban! Har du någon bild från Sant Pol de Mar så publicerar jag gärna tipset som ett eget inlägg! Maila mig: par@utomjordiskabarcelona.com

Anonym,  9 september 2012 kl. 00:12  

Mina favoritbadstränder längs Costa Brava är Cala Estreta och stränderna söder om Tossa de Mar. Precis som för alla riktigt bra stränder i Katalonian gäller att dom är rätt svåra att nå (vilket håller massorna borta) och att badkläder är frivilliga. Söder om Barcelona finns också en hel del riktigt bra stränder. Speciellt rekommenderar jag den strand som informellt brukar kallas "Waikiki" utan för La Mora.

Anonym,  9 september 2012 kl. 00:25  

Sant Pol är väldigt lätt att nå med tåg från Barcelona, men jag tycker den är överskattad. Du störs hela tiden av förbipasserande tåg och horder av gluttare om du tar dig till slutet av stranden där de flesta är nakna.

Om man inte störs av startande flygplan är Platja de las Filipinas i Viladecans (som ligger mellan Barcelona och Castelldefels) helt okej. Väldigt nära Barcelona och mycker mindre trängsel än i Castelldefels.

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP