2010-09-03

La Abeja Loca - den minsta bodegan

La Abeja Loca

(encontrará mapas y número de teléfono a continuación)

Idag hade vi en lite annorlunda arbetsdag, Åsa och jag. Vi har fått förfrågningar både från en större grupp bestående av 4 familjer och att ordna ett paket för en så kallad vinvandring. Så vi begav oss några mil söderut till Penedès för att ta tag i det hela och prata med ett par hotell och en bodega mitt uppe i läckra Garraf. Mötena med hotellen gick bra och vi styrde sedan bilen upp i halv-öknen ovanför Sitges.

The wine maker himself
Vinmakaren Daniel

Vi hade blivit tipsad av Åsas kompis att kolla in denna lilla bodega. Vi hade förstått att den var enkel och liten men jag måste säga att jag faktiskt inte trodde att en vingård kunde vara enkel och liten. Den sköna ägaren, Daniel, förklarade nämligen att han gjorde ungefär 1500 flaskor vin och cava. Inte per sort - utan totalt! Helt otroligt!

Welcome to the bodega
Ja, då vet vi

De små/medelstora vingårdar vi normalt jobbar med producerar kring en halv miljon flaskor medan de riktigt stora som Torres producerar miljoner och åter miljoner. Det innebär att man vid ett besök hos honom verkligen kan få se och känna och prova de små maskiner han använder och manuellt varje steg i processen är. Allt från att plocka druvorna och så bära över dom till den lilla rensnings-maskinen och så bestämma hur hårt druvorna ska pressas till att föra över juicen till tankarna. Och så vidare.

Jag tror inte det passar alla att åka och besöka Daniels lilla bodega. Men för dig som uppskattar något lite annorlunda och gillar vin och mat (Daniel startar gärna grillen) så rekommenderar jag verkligen ett besök! Jag hoppas vi kan ta en del gäster upp till honom de närmsta åren, jag uppskattade verkligen våra timmar där uppe idag.

Daniel har ingen hemsida och i princip inga skyltar. Men han pratar engelska, tyska, spanska och franska så vill ni besöka honom är det bara att ringa honom. Eller så mailar ni mig och så försöker jag ordna något passande paket, kanske med vandring eller cykling?

La Abaja Loca
Mas Quadrell
Garraf


Daniel Robert Straumann
+34 937 432 129 (hem/casa)
+34 648 106 665 (mobil)

Latitude: 41.26638
Longitude: 1.84636

Uppdaterat:
La Abeja Loca har nu en egen hemsida: www.laabejaloca.comView Larger Map

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP