2011-04-15

Arenas - nyöppnat på Plaza España

View from Les Arenes

Det var ett tag sedan sist att jag tog mig förbi Plaza España. Ja, sanningen är ju att jag kör förbi under torget varje gång jag kör in till centrum av Barcelona men det var säkert ett år eller så sedan jag sist besökte området. Konstigt egentligen, jag tycker om både berget Montjuic och hela Sants-området. Det som denna gång fick mig att stanna till var det nyöppnade shoppingcentret Arenas som efter några års arbete öppnat i den gamla tjurfäktningsarenan. Byggnaden är vacker och såg läcker ut med sina nya lila detaljer. Längst upp har en fin takterrass byggts runt hela arenan med restauranger och uteserveringar. Tusentals människor tar sig varje dag upp på taket för att få se den faktiskt riktigt imponerande utsikten över torget, slottet, berget Montjuic, Tibidabo och OS-facklan. Efter att ha provat själv måste jag säga att det var väl värt det! Sedan tog jag mig våning för våning ner genom köpcentret. Shoppingmässigt är det säkert OK men arkitektoniskt är jag verkligen inte imponerad. Hur de helt lyckats bygga bort alla gamla detaljer och gömma att vi befinner oss i en gammal arena, det vet jag inte.

Buffet lliure!

Sedan dök min kollega Åsa upp för vår lunch-dejt. Priserna uppe på taket var lite för saftiga för en vardagslunch så istället gick vi runt hörnet och hittade DimSum Wok. 8,95 € + dryck för en fri fräsch buffe med massor av fisk, skaldjur, grönsaker och så vidare. En del av buffet är rå, den plockar man på en tallrik och sträcker över till en kock som steker upp den. Väldigt, väldigt prisvärt måste jag säga, är ni hungriga efter ert besök på taket av Arenas så gå gärna runt hörnet och ät lunch här.

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP