2011-06-07

Sjösättning i Montserrat

Boating Montserrat

Igår fick jag vara med om något mycket, mycket underligt här ute i Montserrat. En sjösättning. Här är torrt, mycket torrt. Det finns inga sjöar och inga vattendrag. Det absurda med att ha en båt i Montserrat är tydlig för alla som varit här.


Andreu, som tillsammans med norske Torunn, driver den fantastiska restaurangen Vinya Nova har i hela sitt liv velat ha en båt. Nu har han så äntligen tagit sig råd och köpt en roddbåt som han planerat att sitta och läsa i, kanske sova en stund i, se ut över olivplantagerna och upp på berget.

Igår var det så dags för sjösättningen. Sista veckorna har han inte pratat om annat och Torunn såg riktigt nervös ut när hon insåg hur många som bjudits in. Vid 19:00 stod kaptenen själv redo att ta emot gästerna, med klassisk musik på hög volym pumpandes ut över landskapet. Sen blev det tal, det blev mer tal, och ytterliggare lite tal. Cava-flaskan skulle Torunn krossa. Det tog några försök men sen gick flaskan sönder och båten åkte i dammen. Sen fick alla barn ta var sitt varv på den lilla bevattningsdammen. En kväll att komma ihåg!Jag träffade också en orgelmakare från grannbyn Collbatò. Deras 100 år gamla företag hade gjort nya orgeln till kyrkan uppe i Montserrat och även en stor del av orgeln till La Sagrada Familia. Orgeln i Montserrat hade tagit 22000 mantimmar och bestod av 4800 tuber. Om någon är intresserad av att se deras verkstad var vi varmt välkommna!

1 comments:

nilsfredrik 9 juni 2011 kl. 21:32  

Imponerande!
Jag gillar Andreus kaptensutstyrsel och engagemang.
Och att de har gått grundkurs i sjövett - flytvästar och räddningsringar.

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP