2011-09-21

Åka skidor i Andorra?

Enjoying some powder 2
Jag på topptur i Andorra, vintern 2011. Foto: Cathy O'Dowd

I våras pratade jag för 300 personer från Proffice. Idag skrev Gunilla följande fråga på vår Facebook-sida:

Lyssnade på dig när vi var i Barcelona i våras. Letar mysigt boende för skidåkning i vinter. Kanske Andorra. Har du tips?
2 vuxna, 2 barn. Gärna mindre familjärt o hyfsat nära backen.
Gunilla

Hej Gunilla!

Jag har i vintras och nu i sommar spenderat ganska mycket tid i Andorra, hemma hos min kompis Cathy som har ett stort hus i La Massana. Den byn gillar jag väldigt mycket! Ett lättare skidområde som du har lift till direkt från byn och så bussar upp till området högre upp i dalen. Byn har många restauranger och en hel del affärer. Lätt att ta sig ner till Andorra La Vella också. Vill ni ha än lugnare så är den finaste byn Ordino, nästa by upp i dalen. Den byn är dock mindre, restauranger finns det men mindre shopping och caféer. Sök gärna hotell genom våran sökmotor (som vi har i samarbete med Resfeber).

Båda dessa byar ligger vid skidområdet Vallnord. Området är ganska stort, klart tillräckligt för en veckas semester. Gillar man dessutom att gå på tur finns många möjligheter.

Det är lätt att ta sig till Andorra. Flyg till Barcelona och hoppa sedan på buss direkt upp till det lilla landet i Pyrenéerna. Resan tar ungefär 3½ timmar.

Om ni, eller någon annan, är intressererad av att hyra en liten lägenhet i La Massana så har Cathy en stor 1:a med kokvrå och dusch. Den är fräsch och ligger mitt i byn, på gångavstånd från liften. Under hösten ska jag ordna fram lite bilder på lägenheten.

Jag har själv skaffat årskort i Vallnord nu i vinter, så säg till när ni åker så kanske vi ses där uppe!
0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP