2011-12-09

Vandring på Gran Canaria

High above the valley floor
Foto från tredje dagens vandring. Härligt luftigt!

Som jag skrev för ett par veckor sedan så ska jag till våren och till hösten guida grupper på Kanarieöarna. Det är våra vänner på Prima Travel som komponerat ihop resan och förra veckan åkte jag dit för att provvandra Gran Canaria-vandringarna, fundera ut logistik, prova hotellen, prova några restauranger, lära mig mer om området och få en känsla av vad våra svenska kunder kommer uppskatta extra mycket.

Towards Tenerife
Solnedgång sedd från i närheten av Paradoren vid Cruz de Tejeda.

De här vandringarna är bra upplagda. Man landar lördag och åker direkt upp till första hotellet, fantastiska Parador de Cruz de Tejeda. Tre dagar bor och vandrar vi där i närheten, därefter har vi två nätter vid kusten innan vi tar färjan över för tre dagar på Teneriffa. Alla hotell är bra för att inte säga mycket bra och varken maten eller miljön var något att klaga på. Tipsar redan nu om spaet på Parador de Cruz de Tejeda...

Taking photo of the photografer
Höst uppe i bergen.

Vi bor alltså på 1500 meters höjd för de 3 första vandringarna. Här uppe samlas de moln som passerar vilket ger mycket fuktigare klimat än nere vid kusten. Det är också mycket kallare, 15 grader kallare än vid havsnivå. Det gör att vandringarna blir minst sagt omväxlande, med vacker tallskog som byts mot kaktus och apelsinodlingar när vi kommer ner på lägre höjd. Det är helt nödvändigt att ta med en lätt regnjacka och en mössa, starten på vandringarna blir ofta kalla för att efter en halvtimme bjuda på sol och värme.

View towards Tenerife 2
Utsikt mot Roque Nublo och Teide på grannön Teneriffe.

Totalt sett hann jag med 5 olika vandringar och måste säga att jag tyckte det var helt jäkla grymt! Det är så stor skillnad i klimatet bara man förflyttar sig 10 km att man kan uppleva riktigt höstväder och några timmar senare sitta i t-shirt och shorts och njuta av svenska sommartemperaturer. Man ser nästan alltid havet i distansen och känslan av att man vandrar på en ö är verkligen tydlig när man kan se de andra Kanarieöarna. På bilden ovan ser man Teneriffe, vi såg samma dag också La Gomera, Lanzarote och Fuertaventura. Det finns massor av fina vandringar här i Katalonien också som många gånger både är vildare och vackrare men kombinationen av sommarväder när vi har vinter, havet, maten, de vänliga människorna och de riktigt bra vandringara är lätt att förälska sig i. Jag blev helt knockad och hoppas verkligen vi kan börja jobba mer med Kanarieöarna vintertid när Barcelona och Katalonien inte lockar lika många.

Airy trails

De här resorna kommer bli en hit, helt klart. För de som upplevt massturismen vid Playa del Inglés kommer inte tro att det är sant att vi hittar så här vild natur bara 3 mil norrut. Med all transfer, alla hotell och guide får man massor av äventyr under en intensiv och rolig vecka.

Resting before the final descent

Vill du se ännu fler bilder så finns det såklart. Klicka in på det här Flickr-settet och sedan förslagsvis på "Slideshow" ute till höger.  Om ni är intresserade av att vandra på Kanarieöarna eller kanske har vandrat och vill komma med tips, kontakta mig gärna!

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP