2013-08-04

Sommar i Pyrenéerna

2013-08-01 12.51.32
När värmen trycker på nere vid kusten så finns två alternativ: strand eller berg. För egen del så blir det såklart berg. I år så blev det dessutom jobb i Andorra både en vecka i juni och så i princip hela juli. Det är för övrigt jättekul att guida vandring för Prima Travel, läs mer om resan här, långa dagar men massor av trevliga människor och härliga dagar i bergen.

P1010191
Photo: Cathy O'Dowd

Men när jag är själv så ska det gå snabbare. Även om det sällan blir löpning så ger vi oss ändå ut med idéen att gå hårt uppåt, springa där det går och springa neråt. På en förmiddag hinner man då med de mest fantastiska looparna, som på bilden ovan när jag snösurfar ner mot en sjö just över gränsen till Frankrike från Andorra. Jag är så glad att jag, tack vare Julia, lärde känna min kompis Cathy som bor uppe i Andorra. Fantastiskt bra med peppade kompisar!

P1010210

Till vänster om mig på denna bild stod lustigt nog en Fransman och fiskade ute på snödrivan. 2300 meters höjd och bra långt från närmsta väg. I en sjö med is som fortfarande flyter runt. Ja, man har olika hobbys och jag tror verkligen inte jag ska säga något. Man ska tillägga att det i år har varit extremt mycket snö. Sista skidturen gjorde vi i mitten av juni(!), här är en film från den turen upp på Font Blanca i Andorra.

Får man hoppas att svenskar också börjar hitta till Pyrenéerna? Fantastiskt fina byar, otroliga vandringar, stabilt väder, myggfritt, bra mat och fina bäckar att bada i. Norrmän och danskar träffar jag på då och då men svenskar är det mindre av. Det tycker jag vi ska ändra på!

 

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP