2015-01-23

Längdskidor i Pyrenéerna


Linnea
Så var det dags för mig att ordna första resan till Frankrike. Och inte nog med att det var första resan till Frankrike, det var också första resan med skidåkning som tema för helgen! Klockan 21:00 så begav vi oss av från flygplatsen i Barcelona och tog de två och en halv timmarnas transfer upp till Font Romeu, just över gränsen in i Frankrike. Här hade vi hyrt två stora lägenheter för helgen.

2015-01-17 11.41.58
Första dagen hade vi pigga fransyskor, Silvi och Anne, som instruktörer för de som så önskade. Det blev lite rundvisning och en del teknikträning. Och på tal om teknik så var det imponerande spann på gruppen, från total nybörjare till erfaren tävlingsåkare. Och åldersmässigt så skilde det mer än 30 år mellan äldsta och yngsta, riktigt kul!

Vy från lägenhet
Boendet i lägenheten var enkelt men funktionellt och med en fantastiskt vy över Puigmal och Cadí. Byn Font Romeu är mysig med många restauranger, affärer och skiduthyrning. Apropå skiduthyrning är tipset att ta med sig sina egna skidor, fransmännens definition av bra klassiska skidor är inte samma som våran...

Mys framför brasan
Söndag lunch åt vi i bergshyttan Col del Torn, mycket autentiskt med god mat. Men låt oss säga att vinet inte gjorde returen särskilt snabb...

Gruppen på toppen
Söndag kväll började det snöa och måndag morgon hade det kommit tillräckligt mycket för att göra dagens skidåkning ännu lite jobbigare. Efter de två första dagarna i Col de la Llosa så blev det idag dags för La Calme just ovanför byn. Tyvärr så gjorde den tidigare bristen på snö att inte så mycket var öppet. Men vi kämpade oss upp till toppen och fick sedan en jäkla tur ner igen.

2015-01-19 11.25.15
Vacker skog ända upp till 2200 meters höjd.


DSC02806
Och så ÄNTLIGEN fick vi slappna av med två härliga timmar i de varma källorna i Llo. Något möra åt vi senare på kvällen på Font Romeus bästa restaurang med väldigt, väldigt god katalansk mat. Tisdag morgon styrde vi söderut mot Barcelona och på vägen stannade vi till på fina vingården Abadal. Snacka om en intensiv långhelg! Väldigt bra skidåkning, trevligt gäng och massor av upplevelser - precis som det ska vara! Tack till er som hängde med!

Fler bilder: Se här.

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP