2017-12-22

Reflektion och julhälsningSom varje år börjar december med en smärre kollaps. September, oktober och november är våra mest intensiva månader och så även i år. Men efter 8 år(!) med eget företag så vet jag att det här händer. Ett par lugnare veckor på egen hand, gärna med klättring och skidåkning för att riktigt kunna slappna av, och så kommer arbetslusten smygande. Nu är det dags för ett par intensiva månader att utveckla företaget, hemsidor, nya resor och nya kontakter.

2017 blev ett bra och mycket intressant år för oss. Den stora nyheten blev vår samarbete med Anders Elmfors och vår gemensamma satsning på Cykla & Vandra, en satsning som slagit fantastiskt bra ut på bara några månader med fulla vandringsgrupper till flera destinationer i Spanien, Kuba, Costa Rica med mera. En marknad på stark framväxt där vi kan erbjuda annorlunda och intressanta resor och samtidigt vara flexibla med små grupper. Senaste resan som vi precis gjort i ordning - följ med Anders och cykla på Sri Lanka! Nu står aktiva resor till privatpersoner för ungefär hälften av vår omsättning och ger ett mycket stabilt ben att utveckla företaget från.

Ricard instruerar
Grupp på väg ut i Montserrat

Active Spain har nu blivit vår varumärke för resor till Barcelona med omnejd och då framförallt företagsresor. Vi har fortfarande privatpersoner som vi hjälper med lägenheter, fotbollsbiljetter, vingårdsbesök med mera men varje år så blir det en större andel företagsgrupper som vi hjälper. I år blivit några större grupper där vi jobbat med något som mer liknar event-produktion - över 60 personer, många guider, flera aktiviteter (cykling, löpning, vandring, klättring, vingårdsbesök), flera bussar, pick-nick och luncher. Helt säkert kommer det här bli än vanligare i framtiden, jag törs säga att av svenska resebyråer så finns ingen med vårt kontaktnät i Katalonien.

View towards Agullas
Om jag kommer sakna denna utsikt från huset? Ja.

På ett personligt plan blir det en stor förändring då flickvännen och jag flyttar upp mot Pyrenéerna nu i början av 2018. Jag har haft Montserrat som bakgård nu i snart 8 år och det har varit en stor ynnest och också blivit en del av vår företagsidentitet - jag gissar på ett par tusen svenskar har vi senaste åren lockat ut till den fantastiska katalanska landsbygden. Det är också här vi ordnat några av våra större events - ett säkert kort och ett område som är lätt att förälska sig i. Montserrat kommer självklart vara en del av oss även i framtiden men får jag gissa kommer jag bli än mer förälskad i Pyrenéerna nu och vilja visa det för alla våra kunder. Och med tanke på den mängd snö som faller nu kanske det är dags att ordna längskidresor igen? Se där, ett mål för 2019! För den intresserade så såg det ut såhär häromdagen…

Så det var en liten sammanfattning av året och lite tankar om framtiden. God Jul och Gott Nytt År och hoppas vi ses 2018!

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP