2020-12-28

Cykla i Pyrenéerna




Ett minst sagt annorlunda år går mot sitt slut. Det företag som vi byggt upp under 10 år ligger i dvala i väntan på att världen börjar rulla igen. Vi bestämde oss direkt att vi skulle hålla ut och nu äntligen ser vi ljusningen runt hörnet!

Istället för att ta ett annat jobb valde jag under försommaren att utveckla en idé jag haft under ett par år – en kombination av det jag kan bäst och älskar mest – välproducerade cykelturer hit till mina älskade Pyrenéerna! Men, kanske ni frågar, jobbar du inte redan med det genom Cykla & Vandra och Berga Enduro? Så här ligger det till. Genom Cykla & Vandra jobbar vi med vandring- och cykelturer, en del av dessa är guidade av oss men de flesta är självguidade. Vi har där hjälp av underleverantörer som ordnar cyklar, transport av bagage, kanske guide första dagen och så vidare.

Mitt passions-projekt Berga Enduro å andra sidan är exklusiva guidade mountainbike-resor till området här i Östra Pyrenéerna där vi bor. Här är det små grupper, normalt max 6 cyklister, som har guide och storbilstaxi hela dagarna. Boende, turer, mat och så vidare – allt är skräddarsytt. Vi jobbar också med lokala kunder – spanjorer från framförallt Barcelona men vi har även haft kunder från övriga Spanien. Och på bara 2 år har vi haft kunder från 18 länder – och det var innan coronaviruset! Det är otroligt kul men det är ett svårt och även riskfyllt sätt att tjäna ihop till brödfödan.




Så nu kommer vi till nya projetket. Det är 100% klart är att framtiden är elcykelns – i städer och i bergen. De östra delarna av Pyrenéerna är det få, förmodligen ingen, annan svensk som känner till bättre än jag. De sista 13 åren har jag fått tusentals fantastiska upplevelser här – något som jag försökt förmedla genom denna blogg, genom mina många foton och videos, gruppresor till Andorra med mera. Nu är det dags för nästa steg.

Jag är därmed glad och stolt att kunna presentera Pyrenees Ebike! I grunden erbjuder vi självguidade cykelturer på mellan 3-6 dagar i östra Pyrenéerna – i huvudsak mellan Andorra och medelhavet med Barcelona som närmsta flygplats. Vi ordnar allt här på plats – hotell, transport, transport av bagage, GPS, roadbook och kunden kan koncentrera sig på att njuta av sin semester. Vi börjar med fyra självguidade turer:

3 länder – Andorra, Spanien och Frankrike
Frankrike till Spanien - från nord till syd
Från berg till hav - cykla ner från Pyrenéerna till medelhavet!
Södra Pyrenéerna - mina älskade hemmaberg, mycket längre säsong


Kunder ska kunna boka direkt av oss eller genom våra samarbetspartenrs (målet är att ha en återförsäljare i varje europeiskt land). Jag ser också att vi kommer att ha gruppresor, skräddarsydda resor för grupper som vill cykla svårare stigar, expandera längre västerut med mera…


Med det här projektet har jag fått fullt utlopp för mina idéer och min kreativitet. Jag har designat turerna och testat dom, gjort hemsidan, byggt en släpvagn för cyklarna(!), fotat och filmat, skrivit all text, förhandlat med hotell och cykeluthyrare, skapat logo etcetera, etcetera. Hundratals timmars av väldigt roligt jobb!


Vad tror du, kommer det att gå bra för det här projektet?




0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP