2012-05-09

Härligt gäng efter Via Verde

På väg!

I förra veckan var det dags för årets första grupp att cykla med oss. Ramon och jag åkte tidigt i tisdags upp med ett helt gäng cyklar för att möta 8 glada norrlänningar uppe i Ripoll. De hade landat dagen innan och åkt minibuss upp. Vi började med att prova ut cyklar, montera cykelväskor och instruera om vad som gällde under veckan.

Kämpar på!

Med snö kvar uppe på hög höjd så begav de sig iväg. Lite nervösa för första dagens uppförsbacke var de allt, men med nyinköpta cykelbyxor och några pauser så var det inga problem. Väl uppe på 1062 meter väntade först en fantastisk utsikt sedan en riktigt lång och härlig nedförsbacke ner till Olot.

En snabb vilopaus

Efter att de nått kusten och spenderat en lugn morgon vandrandes efter vackra Costa Brava så bar det av till två väntande lägenheter i Barcelona. Där spenderade gänget sedan de återstående 3 dagarna av sin resa. Vilken härlig kombination, natur, berg, aktivitet och storstad!

Så här skriver Elisabeth, som sammordnade det hela:

Så har vi kommit hem efter en fantastisk resa. Alla mycket nöjda och belåtna. Cyklarna fungerade utmärkt, vi klarade uppförsbacken (som faktiskt var kortare än vi trott), hotellen var jättebra och transporterna fungerade utmärkt. Att vi fick köpa cykelbyxor var också mycket bra - du hade tänkt på allt! Möjligen att vi var ute lite tidigt på säsongen då de flesta gamla järnvägsstationer var stängda. Men det var ingen fara med det, vi har fått se så vackra vyer och cyklat efter spännande och vackra cykelvägar, dessutom mest i nedförsbacke! Lägenheterna i Barcelona var verkligen fina och låg mycket centralt.

Inför säsongen har vi köpt på oss ett gäng nya cyklar av hybridmodell. Rejäla hjul, sköna sadlar och utmärkta för att cykla med packning. Superkul! Nu vet vi att vi kan ha grupper på 10-15 personer och att alla får likvärdiga cyklar. Det är för övrigt snart tre år sedan de första av våra Via Verde-cyklister gav sig iväg. Och jag tycker fortfarande lika mycket om turen, så otroligt vacker! Läs gärna tidigare inlägg om Via Verde.

Är ni ett kompisgäng eller ett företag som skulle ni vilja komma och cykla Via Verde? Läs gärna mer om Via Verde på VandraSpanien.se

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP