2012-08-29

Ett fantastiskt hotel på La Gomera

Cloudy day by the pool

I våras guidade jag vandring på Kanarieöarna under ungefär 1½ månad. Det var fantastiskt kul att få spendera lite mer tid där nere och lära känna några av öarna. I höst och vinter återvänder både Åsa och jag till Gran Canaria, Teneriffa, La Palma och La Gomera. Vi ska båda hjälpa våra vänner på Prima Travel och guida deras nu två Kanarieöarna-turer, Gran Canaria och Teneriffa och så vårens nyhet, La Palma och La Gomera.

Hur vandringen är på Kanarieöarna? Fantastisk. Om jag längtar ner? Ja. Jag älskar Pyrenéerna, för mig är det en otrolig bergskedja att vandra, springa och skida i. Men Kanarieöarna, speciellt vintertid, erbjuder otroliga naturupplevelser, alltid med Atlanten närvarande.

A small beach with one bar

Nå, det var inte det den här bloggposten skulle handla om. Den ska handla om det hotell som mina vänner Jorge och Josefina driver på ön. Hotellet heter Casa los Herrera och ligger i den lilla byn Hermigua på den bördiga nordsidan av La Gomera.Hela historien om varför jag kom dit var egentligen ganska konstig. Daniel som driver La Abeja Loca berättade om och om igen om sina vänner som drev hotell på Kanarieöarna. Så blev det så att jag mellan två guidningar tog färjan från Teneriffa över till La Gomera och blev mött av två fantastiska människor, Jorge och Josefina. Än hade jag inte sett någon bild av hotellet och hade egentligen ingen aning om vad som väntade mig. Ett ruckel? Ett fult 70-talsbygge? Väl framme så blev jag helt ställd. Vilket ställe!En gammal kolonialbyggnad som rustats upp från grunden. Rummet jag fick första natten var otroligt fint med en egen liten terrass med utsikt över bergen och ner mot havet om man lutade sig utåt. Mörkt trä och kvalité. Frukost och mat - otroligt gott!

Banana farmer

Det här är inte ett hotell eller område för alla. Nordsidan av La Gomera får mycket mer regn än den torra sydsidan (en regel som gäller på alla öar). Inte heller som vandrare är det jättelätt att ha det här hotellet som bas för längre än en vecka. Men om man spenderar till exempel en vecka på ön så är det perfekt att spendera 3 nätter och vandra härifrån. Missa inte den otroliga havsnära vandringen till den gamla lastningsplatsen av båtar!

Några bilder från mina dagar på La Gomera kan man hitta på Flickr.0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP