2014-04-12

Les Escoles - Costa Bravas bästa tapas?

Les Escoles

Les EscolesAtt jobba inom turistbranchen och dessutom guida grupper betyder att jag nog äter en 200 måltider per år på restaurang. Av dom 200 måltiderna så är det inte många som jag kommer ihåg. Jag kommer ihåg restaurangen, jag kommer ihåg att det var gott men vad vi faktiskt åt? Istället så kommer jag ihåg om jag vill komma tillbaka med en grupp eller inte, om det passar bättre som lunch eller middag.

Vi kom till Les Escoles för att prova restaurangen då den guide vi använder för cykelturer i området föreslog den till våra grupper. Den ligger perfekt till mellan den fina lilla vingården Mas Ollers och de kända medeltida byarna i området. Vi blev väl inte överväldigade direkt av restaurangens utseende och inredning, ganska enkelt i en gammal skolbyggnad just utanför den lilla byns medeltida kärna. Missförstå mig inte, det är verkligen inte något fel på restaurangen men det här är ett område där många restauranger ligger i 1000 år gamla hus där man verkligen känner historiens vingslag. Byggnaden ägs av byn och ägaren Santi har satt upp bilder på hur skolan såg ut när den fortfarande var i bruk. På en av bilderna pekar han ut sin fru!

Les EscolesSanti förklarar snart att den här restaurangen är hans dröm, hans hobby och hans pasion. "Jag har andra företag som tjänar pengar åt mig, jag är en idiot som gör det här men jag älskar det!". Beroende på säsong varierar antalet tapas de kan erbjuda men normalt sett har dom en meny på 35-40 stycken, alla med samma moderata pris av 4,95 €. Alla tapas görs samma dag och tillagas framför kunden, något som jag aldrig sett tidigare. Restaurangen är väldigt liten, max 24 gäster inomhus!, och är i princip alltid fullsatt under helgerna. Från maj till september har dom öppet alla dagar i veckan och när det är varmt så äter man på uteserveringen. Då kan dom ha upp till 60 gäster.

Les Escoles
Vi åt 8 tapas totalt och vi var rörande överens om att var och en var de bästa av den som vi smakat. Det som stack ut riktigt mycket var kronärtskockorna, som kom direkt från grannen och inte var annat än himmelska. Ovanstående tapas, en lätt stekt zucchini-skriva, rullad i en camembert, och sedan en tunn, tunn skiva deg och lätt friterad var också väldigt, väldigt god.

Gin Tonic

Till "efterrätt" visade Santi sin nästa passion: gin & tonic! Han håller kurser i ämnet och tog en goda 15 minuter på sig att trolla fram ett par riktigt, riktigt läckra drinkar. 2 timmar flög förbi på Les Escoles. Costa Brava, med världens bästa restaurang i spetsen, är en matälskares paradis. Och här sticker Les Escoles ut och tar plats. Hit kommer vi igen vid varje chans vi får!


Boka via telefon eller e-mail: +34 650 13 23 10, restaurantlesescoles@gmail.com
Hemsida: www.lesescoles.net
Adress: Sant Feliu de Boada

2 comments:

Anonym,  14 juni 2016 kl. 08:19  

In this example people can play poker as free so apply all the knowledge acquired but also can play real money
judi bola

Anonym,  17 juni 2016 kl. 07:40  

definitely a great post
sbobet online

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP