2017-03-24

Via Ferrata i Montserrat

Via ferrata 3

Ett härligt litet mini-äventyr bara några mil utanför Barcelona är den fina och långa Via Ferrata (utrustade klätterleden) La Teresina. Hela leden totalrenoverades 2015 och har nu installationer av riktigt hög kvalité. Turen startar från det gamla klostret Santa Cecilia på nordsidan av Montserrat. Därifrån har man ungefär 20-30 minuters brant promenad upp till starten av själva klätterleden. Leden är 1000 meter lång och 450 höjdmeter klättring och svårighetsgraden är K4 (K1 = mycket lätt, K6 = extremt svårt).

Det här med svårighet på en bergsaktivitet är alltid klurigt att sätta en siffra på. Jag skulle säga att är man någorlunda i form och inte har höjdrädsla så är det ett enkelt och avslappnat äventyr. Vi gjorde leden i lugnt tempo, pratade hela tiden och tog en fikapaus på toppen av ett torn med fantastisk utsikt över Pyrenéerna. På helgerna är det mycket folk som klättrar leden och då kan det bli köbildning, annars tar det ungefär som för oss 2h 30 min och då står man på den högsta toppen i Montserrat. Därefter tar det ungefär 1 timme att gå den mycket branta nerstigningen till Santa Cecilia igen. Har man knäproblem kan det vara bättre att gå ner till stora klostret och sen gå tillbaka till bilen.

För att klättra Via Ferrata behövs hjälm, sele, säkerhetsslingor, slinga att vila i och handskar. Ta med lite vatten och något att äta också. Jag googlade lite och hittade denna sida för att hyra utrustning i Barcelona, annars vet jag att det går att hyra på många andra butiker i Barcelona eller i min by El Bruc.


Via Ferrata 2

Läs mer (på spanska) om La Teresina på Rockjumper.com.

GPS-spår - hjälper mycket för att hitta starten och hur man går ner! Ladda ner.

Det här är en rolig gruppaktivitet att göra för er som är ute efter ett äventyr nära Barcelona, dessutom i en miljö som är oförglömligt vacker! Då ordnar vi buss, guider och all utrustning.


Pär via ferrata

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP