2008-11-24

Bicing!Om du ska spendera lite tid i Barcelona så ska du absolut skaffa dig ett Bicing-kort. Det kostar 24 € per år och då får du tillgång till 1500 cyklar fördelat på många stationer. Exakt hur många vet jag inte men normalt sett har man inte mer än ett par hundra meter till närmaste. Och när man väl kommer igång så inser man att det går snabbare och är trevligare att cykla än att ta sig ner i den stressiga tunnelbanan.

Jag såg att någon ambitiös människa skapat sin egen Bicing-karta. Den kan du ladda ner här. Tydligen ska den vara mer uppdaterad och mer detaljerad än den officiella.

Det du behöver för att få kortet är en adress, ett kreditkort och ett spanskt personnummer för utlänningar (mer känt som NIE).

NIE kommer jag skriva mer om, det var lite av ett projekt... Så länge kan du kolla in den här sidan.

2 comments:

Jon 2 december 2008 kl. 08:42  

Det här är ju ingen ny företelse, utan något som finns även i Stockholm och Göteborg som jag vet. Säkerligen i Malmö och kanske några andra städer i Sverige med?

Men det är ju bra att det finns ett liknande system även där, för det är ju onekligen smidigt. Enda nackdelen jag märkt med det är att man bara får ha cykeln i tre timmar, så har man inget återlämningsställe i närheten dit man ska måste man planera lite. Av samma anledning blir det dessutom svårt att ta sig utanför tullarna för att ta Sthlm som ett exempel.

Pär 2 december 2008 kl. 09:01  

Haha, tack för info! Nog finns det på många ställen, jag kommer ihåg att Köpenhamn hade något liknanade för 10-12 år sedan.

Jag tror nästan det måste upp i en stad av Barcelonas (eller Stockholms eller Köpenhamns) storlek för att det ska fungera. Såg det i Trondheim också och där var det inte så imponerande. Här finns det verkligen otroligt många stationer (kolla in kartan jag länkade till) och otroligt många cyklar. Här får man ha cykeln 30 minuter, sedan kostar det 30 cent för ytterliggare en halvtimme. Jag har cyklat mycket nu och på 30 minuter så tar man sig genom hela centrala Barcelona. När man kommer till sitt mål och inte direkt ser en station att lämna hojen, är det bara fråga vem som helst så pekar dom vägen.

Det är lite speciellt här, dom är väldigt ovana med cyklister i trafiken. Så man får vara försiktig och söka fram de vägar där det finns cykelbanor. Barcelona-borna är också väldigt stolta över att ha folk cyklar.

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP