2008-11-01

Kontaktinformation


Mail: par@activespain.se
Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Facebook: Utomjordiska Barcelona

Om Utomjordiska Barcelona
Jag som skriver mest här på Utomjordiska Barcelona heter Pär Lindholm. Ursprungligen är jag från Umeå i norra Sverige men bor sedan 2008 i Barcelona. Jag har jobbat som IT-konsult sedan 1998 och haft Ericsson, Scania, Sveaskog med flera som kunder. Jag har jobbat i Sverige, Norge och Danmark och haft projekt mot Tyskland, England och Australien. Jag har jobbat med allt från programmering till projekt- och teamledning.

Jag har ett stort intresse för att upptäcka nya saker, resa och kultur. Jag har åkt skidor i Sverige, Norge, Italien, Frankrike, Spanien, Kanada, Chile och Argentina. Jag har vandrat i jungel i Costa Rica och liftat i Mexico. Jag har mycket i USA, Frankrike, Norge och Thailand. När jag träffade min flickvän och flyttade till Barcelona upptäckte jag att jag hamnat i ett paradis. Katalonien har ett fantastiskt klimat och otrolig natur. Inom två timmar finns allt från bra skidåkning till ökenområden, stora vinodlingar och deltaområden, klättring i världsklass och fantastiska stränder. Jag hade hittat hem.

Under hösten 2009 såg jag hur trafiken och intresset kring Utomjordiska Barcelona ökade och hur många fler frågor om cykling, klättring och vandring jag fick in. Genom min andra webbplats, Climb in Spain, hörde flera grupper av sig för att boka de hus vi erbjuder. Det var helt enkelt dags att formalisera det hela, bilda ett spanskt bolag som kan täcka in allt jag vill göra och se till att bygga en teknisk plattform för framtiden. Jag påbörjade arbetet och hade kommit en bra bit på väg när jag åkte upp till Sverige på en kort visit i början av december 2009. Där träffar jag Åsa, boende i Barcelona och också på besök hemma i Umeå. Åsa och jag känner varandra väl från jobb och äventyr här nere. Hon hade precis avslutat sin anställning hos en resebyrå i Barcelona och stod i valet och kvalet mellan ett par olika jobbalternativ.

Jag presenterade vad jag ville göra, vad jag hade gjort tekniskt och vilka kontakter jag skapat. Förklarade för henne att självklart ska vi starta företaget tillsammans så vi får göra precis det vi tycker är roligast och sälja det vi tycker om. Åsa med sina 20 års erfarenhet från resebranschen, jag som jobbat 15 år med internet. Åsa med erfarenhet från turister i Barcelona och jag med alla mina kontakter runt om i Katalonien. Åsa som jobbat massor med gruppresor och konferenser, jag som mest har åkt runt på konferenser som IT-konsult... The perfect match! Januari 2010 öppnade vi därför portarna till vår resebyrå: Active Spain!

Så det här med Utomjording... Jag tror det var någon gång kring 1998 och Spray hade precis släppt sin Hotmail-konkurrent Spray-mail. I kontorslandskapet där vi satt var vi ett helg gäng datanördar och en hel del Star Trek-prylar och små utomjordingar hängande på väggar, från tak och stod i bokhyllorna. Jag var nog den minst rymdintresserade av oss men av någon anledning så registrerade jag utomjording@spray.se och sedan har användarnamnet hängt med på otaliga forum sedan dess. Och nu lever det vidare genom den här bloggen! Lite nördigt, javisst. Samtidigt är det helt klart att du genom Utomjordiska Barcelona inte kommer att bli serverad samma upplevelser som alla andra guider. Ett passande namn för bloggen!

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP