2008-11-07

Bra webbsidor för din spanska-träning

Eftersom jag fått mest feed-back på min post om hur jag försöker lära mig spanska så fortsätter jag nu på samma tema.

Förutom att jag har min lilla iPod Shuffle helt fylld av Ben och Marinas podcasts så har jag också en A4 i fickan hela tiden. På den A4 har jag skrivet de verb och de verbformer jag försöker lära mig just nu. Det finns några riktigt jävliga, decir är min stora nemesis. Jag ska försöka lägga upp mina övnings-A4 någonstans, postar en länk så småningom.

Jag har också hittat en bra hemsida med ordbok och övningar. Speciellt övningar tycker jag är super! Känns som att vara tillbaka till gymnasiet. Spellic.com heter sajten.

För att kolla upp de de jobbigaste formerna av ett verb så använder jag både spanish.about.com och den här galna hemsidan. Lite information overload på den senare men sidorna fungerar bra att skriva ut.

En annan bra sida är såklart Wiktionary.

Uppdaterat 2009-08-06. Jag har fått in ett par fler tips från Henrik. Tack!
spanishpod.com - bra podcasts
wordreference.com - lexikon + forum
conjugation.org för böjning av verb.

Kommentera gärna om du har tips på fler bra webbplatser!

5 comments:

Carlos 7 november 2008 kl. 12:46  

Jag förväntar mig tips om mat, dryck och restauranger...

Pär 7 november 2008 kl. 12:48  

Bra idé! Jag tänkte också tips om var man kan köpa vegetarisk mat i Barcleona.

Carlos 7 november 2008 kl. 14:02  

Har du testat Calcots (http://www.castellsdelleida.com/pagesetter_docs/10x13x1xfoto.dat)? Det är grillade vårlökar med bara olivolja och salt. Det är ofatbart hur något så enkelt kan vara så gott. En specialitet från kataloniens inland.

Pär 7 november 2008 kl. 14:09  

Nä, det har jag missat! Skriver det på min gloslista så kan jag söka efter det.

Unknown 9 november 2008 kl. 09:57  

Hej Par! Vill ocksa lara mig spanska sa ska kolla in dina tips... borde hitta nagra pod casts at shem ocksa sa han lar sig svenska nagon gang, he he. Forresten sa tycker jag att du skulle skriva pa engelska - skulle tanka mig att det finns massor av folk som vill ha tips pa annorlunda saker att se i Barcelona. Ha det!!

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP