2009-06-22

Miljövänliga Barcelona

Att sopsortera i Barcelona är enkelt, oftast enklare än i Sverige. På de flesta gator finns vanliga soptunnor, tunnor för papper, tunnor för glas och tunnor för plast och metall.

Här är några grundläggande regler.

Gul tunna - plast och metall
Blå tunna - papper
Grön tunna - glas
Grå/svart tunna - sopor

I vissa byggnader finns oranga tunnor för organiskt avfall. I affärer och köpcentran finns batteriåtervinning. Det finns tyvärr inget pantsystem för burkar och flaskor.

Ofta ser man folk som ställer ut gamla möbler och kläder brevid soptunnorna. Allt som ställs ut brukar inom några minuter försvinna. Det verkar inte vara någon som skämms med att i princip prova kläder ute på gatan och ta det som passar. När vi flyttade så ställde vi ut en TV, ett skrivbord, fläkt och mycket mer, allt borta i pricip direkt.

Ser också att VG uppmärksammar att Barcelona stad byter ut 23000 gatulyktor för att minska energiförbrukning och ljusförorening. Supert, som dom säger i Norge!

2 comments:

lel 23 juni 2009 kl. 00:07  

Får man bara slänga prylar i hyfsat skick på gatan då eller? Så folk vill plocka upp det.

Pär 23 juni 2009 kl. 07:51  

Allt går att slängas och allt slängs. Glömde skriva att det går runt skräpletare som samlar på allt från metall till udda skor. Det är fattiga människor, ofta uteliggare, som tar hand om det här steget i sopsorteringen. En realitet i de flesta storstäder.

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP