2010-12-30

Topptur i Andorra

Andorra | France
Cathy och jag på gränsen mellan Andorra och Frankrike

På annandagen packade jag ihop alla skidprylar och körde de 15 milen upp till lilla byn La Masana i Andorra. Där bor en kompis, Cathy, som meddelat att nu hade det fallit snö och det var läge att tura lite. Lämnade huset klockan 7 på morgonen och klockan 10 hade vi skidorna på oss och var på väg. Väldigt lite snö på låg höjd gjorde att vi fick kryssa mellan stenar och stubbar de första hundra höjdmeterna, sen blev det bättre.

Looking down on the valley
Uppe vid passet

Första dagens första åk var riktigt fint! Men nysnö måste det vara super, terrängen är perfekt. Väl tillbaka i bilen körde vi ett par kilometer upp till skidområdet Vallnord. Där tog vi oss över till den östra delen och kunde gå ett par hundra meter upp och få fina pudersvänger.

So happy to be back in the mountains!

Dag två sökte vi oss tillbaka till samma område. Vi tog oss upp till ett ganska exponerat bergspass och fick därifrån fin utsikt mot Pica D'Estat, Kataloniens högsta berg. Åket tillbaka ner var riktigt bra! Det blev några fler svängar under dagen men jag var vid det här laget helt färdig. 1300 höjdmeter uppför första dagen, kanske 1000 andra och så den höga höjden på det - mer än vad man klarar som otränad.

Finally some turns
Jag svänger lite

Sammanfattningsvis måste jag säga att jag är ganska imponerad av topptursmöjligheterna. Allt hänger såklart på snötillgång. Det är heller inga problem att hitta puderåkning i närheten av skidsystemet, det är ju en klar fördel att det inte finns så många duktiga skidåkare här nere. Jag såg en snowboardåkare som verkligen kunde åka, annars skulle jag säga att de flesta svenskar som har gjort en säsong eller två kan dominera offpisten. Känns konstigt att säga men jag var nog bästa skidåkaren i systemet denna dag.

Looks like a great ski run behind us

Det är ju också kul att känna det där skidsuget igen! Mycket hängde på att det var så grymt kul att hitta en bra skidpolare i Cathy! Något peppad människa måste man säga. Hon är för övrigt otroligt intressant personlighet. Hon klättrade som första tjej upp både nord och sydsidan av Everest. Idag jobbar hon som "motivational speaker" och reser jorden runt för att prata för stora företag. Då hon är Sydafrikanska så var Andorra enda/lättaste landet att bosätta sig i. Läs gärna mer om Cathy O'Dowd på hennes hemsidan! Och hör gärna av er till henne om ni söker ett bra föredrag till ert företagsarrangemang! Gärna ett arrangemang som vi sätter ihop här i Barcelona... :)

Intresserad av att åka skidor i Andorra? Cathy har en lägenhet ni kan hyra med gångavstånd till närmsta skidlift. Enklast är att hyra bil och sedan hyra utrustning där uppe. Kul avbrott från storstaden, helt klart. Och vackert!

Söker du andra, annorlunda Barcelona och Katalonien-tips? Glöm inte att kolla in vår aktiva Facebook-sida eller följ mig på Twitter!

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP