2011-01-06

De magiska kungarna ankommer

El dia dels reis mags, El bruc
Foto: Elin Eriksson

Igår just när solen gick ner började något hända här i byn. Först hörde vi trummor som kom närmare och närmare. Utanför huset passerade ett litet karnivaltåg av svartklädda trummare som drog på en, eh, balongklädd vagn som sprutade såpbubblor. På torget byns alla barnfamiljer samlade och så kommer en bil körande med en stjärna på taket, spelandes hög musik. Extasen bland kidsen var total. Därefter följer en öppen lastbil med de tre kungarna på väg till Jesus (och alla andra barn) med gåvor.

El dia dels reis mags, El Bruc
Foto: Elin Eriksson

Det här är alltså Spaniens julafton, dagen då de tre vise männen anlände till Betlehem med gåvor. Här i Spanien peppar kidsen upp sig ungefär som i Sverige inför julafton. För att visa kungarna att det bor barn i huset lämnar dom en sko och lite mat utanför huset. Och de har gärna lämnat en önskelista till någon av kungarna som brukar sitta i shoppingcentrumena.

El dia dels reis mags, El Bruc
Foto: Elin Eriksson

Jag hade ingen aning om att det firades så här även i små byar! Musik och rörelse ute på gatan från klockan fem till midnatt. Total folkfest. Inne i Barcelona måste det varit bra mäktigt. Bra att komma ihåg detta om ni besöker Spanien en januari, väl värt en omväg!

Fler fina bilder från kvällen hittar ni här. Tack Elin för fotona!

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP