2011-01-10

Paco Meralgo - tapas på riktigt!

När mina föräldrar var på besök i höstas så ville dom såklart äta tapas i Barcelona. Det finns, som ni vet, hundratals mer eller mindre bra alternativ i centrum. Så jag frågade en katalansk kompis från en av de bätrre delarna av Barcelona var dom brukar äta tapas. Hans svar kom på 2 sekunder: I min familj firar vi alla födelsedagar på Paco Meralgo. Så mina föräldrar och deras vänner gick dit och dom tyckte självklart jättemycket om maten. Så jag fortsatte att rekommendera restaurangen till andra utan att själv lyckas ta mig dit. Vi stod utanför och väntade på bord en kväll i december men valde sedan att gå vidare. Igår däremot, lite tidigare än förra gången, fick vi plats vid baren och kunde ge oss i kast med deras meny. Började med att beställa ett glass rött vin från våra vänner på Parés Baltà och konstaterade sedan förvånat att de servitörerna verkade ha roligt här! Ni som varit i Spanien vet att de flesta av de anställda på affärer och restauranger omöjligt kan se mer uttråkade ut än de gör när du lämnar över dina pengar. Så ställdes då tapa efter tapa framför oss. Hur det smakade? Enkelt sammanfattat var allt vi åt jättegott! Favoriten var enkla Flor de Carbassó y Mosarella och bläckfisken med vita bönor. Mmmm!


Vill ni äta efter klockan 21:00 eller är många personer så måste ni boka bord eller förbereda er på att vänta. Kommer ni dit tidigare klarar ni er utan att boka bord. De talar engelska.

Paco Meralgo tar emot grupper mellan 12 och 16 personer och vi kommer helt säkert rekommendera restaurangen till många av våra kunder. Första gruppen är redan bokad!

Telefon: +34934309027

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP