2011-03-16

Exklusiv shopping

I motsats till vad de flesta besökare till Barcelona tror är inte Barcelona centrum det mest exklusiva stället att bo för katalaner. Snarare ser man, ur ett boendeperspektiv, ner på områden som Raval, El Born och så vidare. I stället bor man i nyare kvarter med ljusare lägenheter, bredare gator och bättre parkeringsmöjligheter. I Sverige skulle vi kunna jämföra med Östermalm i Stockholm. I närheten av dessa områden finns såklart affärer som riktar sig till denna rikare skara medborgare.

Om ni vill ta ett avbrott från kaoset i Barcelonas centrum, se en mer katalansk del av Barcelona och passa på att shoppa där katalanerna shoppar, varför inte ta en tur upp till shoppingcentret L'illa? Här hittar ni en mängd olika affärer och bra restauranger i ett stort köpcenter.

Det är lätt att ta sig hit, ta buss nummer 7 från Passeig de Gracia mot Zona Universitaria. Ett annat alternativ är att ta gröna tunnelbanelinjen till stationen Maria Cristina och sedan gå nerför stora gatan Diagonal i ett par hundra meter.

Affärer i köpcentret: Se L'illas hemsida.

Address: Avinguda Diagonal, 557

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP