2011-05-03

La Cuina del Teatre - restaurang i toppklass

Leavin the fantastic Hotel del Teatre
På väg från Hotel del Teatre

Pumpkin drinkFör några veckor sedan var mina föräldrar och jag några dagar uppe i Costa Brava för att prova en cykelrutt och ett par hotell. Mer om det äventyret kommer i en separat bloggpost, här kommer istället ett tips om en fantastisk restaurang och lika fantastiskt hotell i en liten medeltida by mitt i Costa Brava.

Efter första dagens cykling kom vi fram till lilla byn Regencós. Med tanke på byns storlek kändes det konstigt att vi inte hittade hotellet. Det var först efter ett varv runt det lilla torget som jag såg de ytterst diskreta bokstäverna med hotellets namn i princip bakom en pelare. Vi ringde på och blev insläppta och visade till rummet. Mina föräldrar har jobbat med inredning och är intresserade av arkitektur och de var lika imponerade som jag, hotellet är det mest smakfulla jag sett här nere. Bara att bo på hotellet var en upplevelse.

Klockan 21:00 serverades middagen i restaurangen i byggnaden bredvid. Och därav anledningen till denna bloggpost. Det är inte så lätt att fota mat och inte så lätt att beskriva en matupplevelse. Låt oss bara konstatera att vi alla tre åt olika maträtter och vi fann inte något att klaga på. Höjdpunkterna var för mig salladen med grillad getost och den fantastiska chokladbrownien fylld med varm choklad... Till maten drack vi ett lokalt producerat ekologiskt vin, Eccoci Tinto 2008. Mycket bra val som gjorde mig än mer säker på att vi ska börja jobba mer med vinresor i Costa Brava.

Kvalitén på maten, vinet och servicen avspeglar sig som tur är inte fullt i priset. Vinet kostar till exempel under 20 € för flaskan, med tanke på att det säljs i England för 12,50 € och här nere säkert kring 8 €, är det billigt. Kring 13 € kostar förrätterna, huvudrätterna mellan 13 € och 23 €. Hade denna restaurang legat strandnära hade priset dubblerats, så är det.

Ska ni spendera en vecka eller några dagar i Costa Brava, missa inte att planera in några riktigt bra restauranger! La Cuina del Teatre och Mas Pou är givna. Har du några andra tips?


Hemsida restaurang: La Cuina del Teatre
Hemsida hotel: Hotel del Teatre
Facebook: La Cuina del Teatre
Address: Plaça Major, 17214 Regencós
Tel: (+34) 972 306 270

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP