2012-06-26

Camprodon - idyll vid foten av Pyrenéerna

The beautiful bride in Camprodon

När värmen vid havsnivå trycker på så finns det två alternativ - artificiel eller naturlig kylning. Om man är ute efter naturlig kylning men inte vill ligga på stranden är det bästa att sikta mot bergen. Byn Camprodon ligger på 1000 meter över havet och har sedan 1900-talet varit en populär sommardestination för framförallt välbärgade katalaner. Här finns en stor mängd imponerande hus och att döma av bilparken så går Mercedes-försäljningen i Barcelona fortsatt helt OK. På vägen upp så låg biltermometern kring 30 grader nere på låglandet, i Camprodon visade den 21 C. Tillsammans med stora och vackra lövträd och de gröna bergen så var det inte annat än fantastiskt att sitta på torget, se på alla människor som handlade på söndagsmarknaden, dricka en kopp kaffe och inte svettas.

Byn är lugn och lite större än man först tror. Det finns massor av butiker som säljer produkter från området - marmelad, honung, ostar, 50 olika sorters korv... Gågator och gamla hus, torg och uteserveringar. Och så återigen dessa vackra berg runtom. Kommer ni hit med hyrbil så se till att köra upp till lilla byn La Roca (ej att förväxlas med Castellfollit de la Roca). Imponerande att dom tagit sig för att bygga husen på detta vis.

Även Dagens Nyheter blev mycket positivt överraskade över sin vistelse i området, läs gärna deras fina artikel om Camprodon.

Open fields

Vi har sedan ett par år jobbat med en vandring, Byar i Pyrenéerna, börjar här i Camprodon. Den har helt klart inte fått tillräckligt mycket uppmärksmhet. Området är verkligen värt att besöka och hotellen man bor på väldigt trevliga. Det här skriver jag på Hotel La Coma i Setcases, ett supertrevligt och fint hotell med moderna rum, pool, bra mat och perfekt utgångspunkt förvandringar.

Old farmer

Ah, på tal om vandringar, kommer man hit för att vandra tipsar jag om en mycket bra friluftsbutik som heter Esports Vivac och har ett riktigt bra utbud och också mycket bra priser. Dom har en liten butik i närheten av den gamla bron i centrum av byn och så en butik vid rondellen just när man kör in i byn från Ripoll-hållet. Verkar inte som att dom har någon hemsida.

Vill du få en idé om hur landskapet ser ut för vandring kan se ut här uppe kan du gärna kolla in en liten video jag satt ihop eller varför inte de bilder jag lagt upp på Flickr?

 

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP