2012-06-12

En vecka på landet med familjen

The pool
Under de åren jag bott i Spanien har min familj varit nere i omgångar. Min syster själv och med sin familj, mina föräldrar ett par gånger i Barcelona och ett par gånger ute på landet. De vet att det finns massor att göra ute på landet så i vintras kläcktes idéen att hyra ett hus och åka ner alla tillsammans. Svågerns föräldrar tillfrågades och hoppade på direkt.

Lunch

De frågade vilket hus de skulle hyra. Det finns många bra val men då de skulle flyga Ryanair från Skellefteå till Girona så föreslog jag direkt huset Olives. Huset ägs av min kompis Aleixs familj och ligger så jäkla vackert till i norra Katalonien, bara 30 minuters körning från flygplatsen. Huset ligger också bara 25 minuter från jättefina stränder vid L'Escala.

Enjoying the pool

Vad finns det att göra där i närheten? Mycket, visar det sig! Det är lätt att tänka att på en vecka kommer vi att åka till stranden ett par dagar, besöka museum, vingårdar, Girona och kanske en vattenpark. Det vi istället gjorde var att vi lagade mat tillsammans, var ute och gick, sprang och cyklade, lagade mer mat, sov, läste, köpte glass i grannbyn, drack vin och lagade än mer mat. Självklart så blev det utflykter också men väl på plats så kändes det så naturligt att ta det lugnt tillsammans med huset som utgångspunkt.

High above the village

Kultur blev det i flera former, en dag körde vi upp till Castellfollit de la Roca och sedan till Besalú. Missa inte att gå upp i kyrktornet i Castellfollit de la Roca, det är som ni ser ovan mycket läckert!

Poser

Barnfritt blev det då syrran, svågern och jag tidigt på morgonen körde 40 minuter till fantastiska Alta Garrotxa och gick/sprang en tur. Så härligt! Jag har varit mycket här uppe men verkligen inte tillräckligt. Här är vi inte längre än 1 mil ungefär från franska gränsen, vore kul att göra en tur över gränsen. Nästa gång!

Hyrbil behövs när man bor på landet, de hyrde två bilare billigt genom Rental Cars. Det fungerade hur bra som helst, bilarna var splitternya och fina.

Little swimmer

Hyr mycket kidsen badade? "Idag har jag badat 9 gånger!" utropade Felix, 6 år, sista dagen. Jodå, ganska peppade...

Så här sammanfattade min syster semestern:

Hemkommen från underbar semester i Spanien som innehöll släktträff, sol, bad, vin, cava, cykling, löpning/vandring i Pyreneerna, bad vid kusten och massa god mat. Det blir två veckor nästa sommar!

Ja, snälla! Fick jag välja så skulle jag alltid ha min familj 1½ timme hemifrån, badandes i en stor pool i ett vackert lanthus med kyld cava redo att öppnas. Men om det det går så är jag mer än nöjd med två veckor per år.

Tack älskade föräldrar för att ni fick denna utmärkta idé!

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP