2013-01-15

Dags för skidåkning i Andorra!

Intense snowfall
Jag åker i starkt snöfall i Andorra vintern 2012

Bara 3 timmar från Barcelona ligger lilla landet Andorra. Ni som följt bloggen ett tag vet att jag brukar spendera en hel del tid där, vandrandes, löpandes eller skidandes med min kompis Cathy. Nå, nu är det vinter och det snöar. Det snöar mycket! 60-100 cm har trillat ner de sista 48 timmarna. Så det är dags att bege sig upp i bergen.


Fjolårets bästa skiddag. Puder!

Om ni är sugna på nya skidupplevelser så är det enkelt att ta sig upp. Flyg till Barcelona, hämta er hyrbil och ta sikte mot Andorra. För hyrbilarna har jag sett att vissa uthyrare nu har fina Honda Accord eller nya hybridbilen Honda Insight. Vad gäller vägval är mitt förslag är att inte följa Goolge Maps förslag utan istället ta motorvägen A2 västerut och sedan köra in via La Seu d'Urgell. Denna väg är lite vädersäkrare, man slipper köra upp på nästan 2000 meter för att komma in i Andorra utan följer istället dalen in söderifrån.

Väl i Andorra finns två större skidsystem att välja mellan, Vallnord eller Gran Valira. Gran Valira är den större av de två till pistlängd medan Vallnord har pärlan Arcalis uppe i nordvästra hörnet av Andorra. Här samlas mer moln och snö än någon annanstans och det erbjuds riktigt, riktigt bra skidåkning. Kolla bara in filmen ovan så förstår ni vad jag menar!

Nä, nu ska jag packa skidorna och kontoret och flytta till fjälls ett par veckor.

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP