2013-01-29

SiempreYO - Svensk modebutik i Barcelona


Karin i sin butik SiempreYO Barcelona

Karin Möllhagen är en känd profil bland Barcelona-svenskar. Med sin otroliga energi och sitt stora leende är det lätt att bli smittad av hennes livsglädje. Att hänga med Karin i Barcelona centrum är en upplevelse, snacka om att ha koll! Hösten 2012 öppnade hon SiempreYO Barcelona med herrmode mitt i centrala Barcelona, ett måste-besök för alla klädintresserad. Fråga henne gärna om hockey, hon är ett stort fan av Björklöven Leksand!


Vem är du och hur länge har du drömt om att öppna en egen klädbutik?
– Jag är en dalkulla från Ludvika/Falun som bott lite här och var de senaste 10 åren, men alltid Barcelona som en slags “bas”. Det senaste året har det väl egentligen börjat kännas som att det är här jag även blir kvar!
Att driva en butik har alltid varit en dröm för mig, ända sedan liten då jag redan i unga år utmärkte mig lite med mitt klädval ocg intresse för kläder. Kompisar brukade kalla mig för Thomas di Leva. Jag hade ofta hatt med pins i. Jag hade en personlig och egen stil... något jag nog alltid drömt att kunna få förmedla via en egen butik!Hur kommer det sig att du öppnar en herrmodesbutik?
Att jag säljer kläder för män och satsar på svensk och skandinavisk design har helt enkelt att göra med att jag alltid sett ett slags behov av denna typ av butik i Barcelona. Det har saknats en klockren butik för killar med personlig försäljning och touch här i stan, och dessutom är skandinavisk/svensk design något som lockar och har dessutom ett väldigt bra rykte. Jag har även under mina år i branschen lärt mig att den manlige “kunden” i många fall är lite “enklare”, haha... nej, skämt och sido, men det är extra roligt att arbeta med herrmode som tjej. Jag tror dessutom det är lite större möjlighjet att vid sidan av “säljare” även kunna få guida männen i stil och smak, något jag såklart tycker är jätteroligt.

Vilkens sorts mode säljer du?
Skandinaviskt mode som jag brukar kalla “casual but dressy”, dvs en slags komplett personlig look som där kunden stylas på ett trendigt sätt utan att det blir för mycket av det ena eller andra. Ett par snygga och vardagsdesignade skor ihop med en lokalt skräddarsydd skjorta och ett par chinos i trendig färg.

Vad mer än kläder hittar man hos dig?
Jag gillar att ta mig an nya projekt och ett av målen med SiempreYO har varit att skapa ett slags “koncept” mer än en enkel vanlig butik. Jag är därför öppen för nya inslag och här i vår presenterar vi ex. “SiempreYO lifestyle” som fokuserar på den äventyrlige kunden som letar upplevelser såsom golf, hiking etcetera. Vi säljer vid sidan av kläder handgjorda surfbrädor från Fuerteventura som kunden kan designa på sitt önskade sätt både i färg och mått.Du känner ju mig, vad skulle du rekommendera för klädköp hos dig?
Haha, ja då får jag nog säga ett par rediga Tretorn gummiboots! En stilren halvstövel i det klassiska gummistövelmaterialet i svart färg. Här i spanien köper mina kunder dessa boots främst för vespa-åkning när det regnar, och de tycker det alltid är intressant när jag förklarar att vi svenskar använder dessa “stövlar” till skogspromenader, gräsklippning, fiskning you name it!

Som grädden på moset skulle jag rekommendera dig ett par sjyssta solbrillor från “Soffta Eyewear” från leksand i Dalarna! Och såklart ett par snygga kallingar i häftigt mönster från det svenska ärket Frank Dandy.

Har du några andra favoritaffärer som du rekommenderar svenskar som besöker
Barcelona?

Jag är ju en fantast av vintage-butiker och besöker därför gärna området Raval där det finns ett stort utbud av denna typ främst på gatan Carrer Riera Baixa.

Sen är det alltid kul att ta en sväng i butikerna längs Carrer Avinyo i området El Gotico, där det finns en mängd av alternativa butiker som man inte hittar hemma i Sverige.


Tack så mycket Karin! Missa inte att gilla Siempre YO på Facebook och gå gärna förbi och hälsa på henne på Calle Misser Ferrer 1 vid ert nästa Barcelona-besök!0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP