2015-11-13

Cyklandes mellan Barcelonas torg


Astrid Högström är nyinflyttad Barcelona-bo och gästbloggar på Utomjordiska Barcelona om den spännande första tiden när man flyttar till en ny storstad utomlands. Följ hennes uppdateringar här på bloggen eller på Utomjordiska Barcelonas Facebook-sida.Det är en skön eftermiddag i november och jag bestämmer mig för en cykeltur i stadsdelen Gràcia med ambitionen att ta mig från torg till torg. Turen passar lika bra att göra till fots.

Två saker är till att börja med bra för cyklister i Barcelona, att det finns tillräckligt många cykelbanor och att det saknas kanter mellan trottoar och gata. Precis överallt har någon tänkt på att lägga in en stenramp. Du kan glida fram lugnt, utan att få hack i baken.

Min utgångspunkt är Poblenou varifrån jag tar den platta, spikraka gatan Ramon Turro till parken Ciutadella, sedan cyklar jag upp mot den ståtliga tegelbågen Arc de Trionf och därifrån uppåt mot Gracía och Metro stationen Joanic. Här börjar jag med att besöka min väninna Mar som har en nyöppnad butik med allehanda designade objekt från lampor till muggar, med mycket fint däremellan. Mar är arkitekt; hon ritar, renoverar och inreder. Ett besök i hennes butik rekommenderas!

Efter en stunds småprat börjar min odyssé mellan Gràcias torg!

Nedan bilder på de torg jag hamnade på i kronologisk ordning. Mellan torgen fann jag flera små butiker som alla förtjänade att tittas in i. En butik med handgjorda skor från Alicante, en butik med ekologisk färg och gamla möbler som drevs av en italienska, en trevlig vintage möbelaffär med en pratglad kille bakom kassan, en smyckebutik…små hål i väggen med så mycket charm…dessutom bra för min spanska, alla hade tid att prata!
Gràcias historia tar sin början 1626, då en carmelitermunk grundade ett kloster här med namnet "Nostra Senyora de Gràcia. Gràcia var en egen by ända fram till 1897 då stadsdelen införlivades i Barcelona stad. Auran Gràcia har idag är hipp och boheme men stadsdelen är samtidigt vanlig med många barn och inte alltför många turister.

Kontakta mig astrid@activespain.se om du vill boka en tur med mig i Gràcia.
1 comments:

Anonym,  16 november 2015 kl. 12:14  

oh vad man blir sugen på att ta en torgtripp med dig på cykel!

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP