2009-11-20

Årets olivolja!

Danne visiting Montsant for the first time
Området där världens bästa (?) olivolja skapas.

Jag har provat att lära mig förstå och uppskatta whisky. Jag kan förstå att vissa människor älskar vin. Jag uppskattar verkligen riktigt gott kaffe. Men inte förrän nu när jag landat här i Katalonien har jag hittat min smak-passion: Olivolja. Wow.

Nu har jag hunnit prova en del olika oljor och min absoluta favorit kommer från Margalef i bergen utanför Tarragona. Nu i dagarna sker första pressen av årets olivskörd. Jag är verkligen glad att jag älskar naturen och klättringen här nere så jag kan fylla på vårt olivolje-förråd regelbundet. Men nu kommer jag nog att köra dit ner i första hand för att köpa årets olivolja och i andra hand för att klättra.

Den här delen av Spanien kämpar hårt för att överleva. Det finns ingen industri och jordbruket ger inte riktigt tillräckligt med pengar. Turism är väldigt viktigt och i flera byar har de nu förberett för att ta emot turister och berätta mer om deras olivolja och hur produktionen går till. Tyvärr är det så få som pratar engelska att deras information endast finns på spanska och katalanska. Här går det att läsa mer om deras Ruta del Aceite.

Vi funderar nu som bäst på en paketresa för den mat och vinintresserade, en resa genom den vackra katalanska glesbygden med besök på vackra och intressanta platser. Småskaliga vinodlingar, olivplantager, ostfabrikanter och så vidare. Intresserad? Hör gärna av dig med uppmuntrande kommentarer så vet vi om vi är på rätt spår!

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP