2010-01-18

Kristin: Vintervandring

Ibland kan jag känna mig litet stressad av att här finns så oerhört mycket att upptäcka och uppleva. På mindre än en timmes radie (med bil) från oss här i Sant Pere de Vilamajor finns hav och små fiskebyar, höga berg med snö och skidåkning, grönskande nationalparker med en uppsjö av olika landskapstyper, trevliga bergsbyar, flotta shoppingcenters med märkes outlets och så förstås Barcelona. Ja, det finns vulkaner också.... och slott, eremitkloster, vingårdar, konstcenters (ja, Dahlí museet också!) osttillverkningar, golf, ridning (både för den kräsne dressyrryttaren och den som vill uppleva naturen), äventyrsbanor i skogen, mysiga restauranger, marknader....


Vi har börjat bygga upp en pärm för våra gäster, som vi fyller med tips om allt intressant som finns att se och göra. Det känns viktigt att det verkligen är bra saker så därför provar vi först själva. När vi testade paintball orsakade det nästan en kris i företagsledningen eftersom jag, tack vare ett snyggt move bakom några bildäck, ganska direkt oskadliggjorde VD genom att skjuta smäckfullt med gulfärg rätt i glasögonen på honom och sedan peppra honom i baken. VD är också min man, men jag tycker att man ska skilja på privatliv och arbetsliv.


Förra helgen åkte vi med bil upp i bergen här intill för att vandra en dag på ett av våra favoritställen, Pla de la Calma (ungefär ”den lugna platån”). Vi har bara varit där på våren tidigare. Under det bergsmaraton som vi brukar delta i, första helgen i maj, passerar man över denna vackra platå under morgontimmarna och det är en underbar, nästan religiös, upplevelse som ger energi att fortsätta de efterföljande 8-10 timmarna till mål.


Man kommer högt upp i bergen, nära platån, med bilen och där finns en restaurang (sommaröppen) där man kan parkera. Stigarna är tydligt markerade och vid parkeringen finns tavlor som visar sträckningarna. Naturen är oerhört vacker här, med bokskog, bergsängar och en hel del rinnande vatten. Bergen håller runt 1300 meter och den dagen vi var där visade termometern på -1 och dimman hade frusit till rimfrost. Så vackert!


Efter flera timmars vandring kände vi oss litet frusna och då var det härligt att nere i byn Sant Esteve värma sig med den spanska specialiteten varm choklad och churros. Inte alls nyttigt men gott. Varm choklad görs här på smält blockchoklad och den ska ha en riktigt tjock konsistens, nästan som chokladsås, och serveras riktigt het. Churros är gjort på en smet som spritsas till hästskoform och friteras. De ska serveras till chokladen nygjorda och överströdda med litet socker. Smakar litet som ett mellanting mellan våffla och munk. Man doppar churros i chokladen. Vårat favoritställe för churros är en liten restaurang i utkanten av byn och de lagar både chokladen och churros vart efter man beställer. Utsikten över de snöklädda bergen fulländar upplevelsen!
/Kristin

http://www.villadelamariposa.com/

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP