2010-07-29

Riktigt nöjda kunder!

Passionerad guide på en fantastisk bodega

Trots det jag skrev om våra missnöjda kunder var gårdagen i stort sett väldigt, väldigt trevlig! Större delen av dagen guidade jag nämligen ett otroligt härligt gäng från Dalarna ut till den fina vingården Parés Baltà.

På bussen

Vi började dagen klockan 10 på deras hotell. När jag kom in genom dörrarna stod hela gruppen redo - ah, det är så skönt att jobba med svenskar - och vi gav oss iväg till mötesplatsen för bussen. Efter en 5-10 minuter svänger den 23 personer stora bussen upp och vi tar plats. Jag hinner med att dela ut lite broschyrer om vindistriktet Penedès och berätta lite om mitt Katalonien.

Vinprovning

Väl framme kommer den trevliga och entusiastiska guiden Anna. Hon guidar oss under två timmar och hinner med att berätta om vingårdens historia, hur vinproduktion går till, om familjens passion för viner. Vi besöker deras cava-källare och får sedan prova en cava, ett vitt vin, två röda viner och så avslutningsvis en olivolja från Priorat. Till det fick vi manchego-ost och fuet-korv. Alla viner var utmärkta! Cavan gillade jag verkligen, det vita vinet var något helt nytt för mig och avslutande Mas Irene måste vara en av de godaste röda viner jag någonsin smakat. Behöver jag ens säga att olivoljan från Priorat var toppklass?

Därefter tog vi en snabb busstur till en restaurang belägen i grannbyn. Där åt vi en riktigt god trerätters lunch och till det drack vi ett gott rosé-vin från rebell-vinmakaren Covides. Jag har provat detta rosévin tidigare och nu vet jag att nästa gång jag ser det i någon butik så köper jag ett par boxar med mig hem. Nå, hela denna meny gick loss på endast 11 € per person, helt fantastiskt! Att äta lunch på en bra restaurang utanför Barcelona är nästan alltid en riktig hit.

Nöjda och glada tog vi sedan plats i våran fina buss som säkert styrde oss tillbaka till Barcelona. Redan smiddes planer på ännu en tur för gänget nu till veckan - förhoppningsvis träffar jag dom alla igen på tisdag här ute i Montserrat! Så skildes våra vägar och jag klev av lite innan centrum. Dom tackade och började sedan till och med applåderade när jag klev av bussen! Jag rodnar fortfarande lite.

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP