2010-07-12

Segeryra i Katalonien?

Igår skrev jag om manifestationen i Barcelona och lite senare på kvällen var vi och klättrade medan en viss VM-final avgjordes. Vi hann precis hem när Spanien gjorde mål och faktiskt hörde jag hur några av grannarna jublade medan mina polare vilt hejjade på Holland. Senare under kvällen var det till och med en bil som körde genom byn tutandes och ropandes "ESPA-ÑA! ESPA-ÑA!". Uppgivet skriver mina kompisar på Facebook: "Nå, FC Barcelona blev världsmästare också. Alltid något." Det var alltså väldigt, väldigt lågt intresse för det spanska laget här 5 mil utanför Barcelona, i hjärtat av Katalonien.

Jo, Jimmy Jump försökte enligt de svenska tidningarna stjäla VM-pokalen. Det stämmer inte, det han försökte göra var att sätta en barratina, en katalansk mössa, på pokalen för att ge uppmärksamhet åt den katalanska självständighetsrörelsen.

För övrigt fick jag två fantastiska kommentarer på gårdagens inlägg, läs gärna dom! Felix och Daniel kan mer än mig om den politiska situationen här, helt klart. Nå, jag ska skärpa mig och bli mer involverad.

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP