2010-02-17

(Utomjordiska) Barcelona populäraste staden!

Sunset over Ripollés

I de svenska tidningarna skrivs det i dagarna hur Barcelona gått om London som svenskarnas favoritdestination i Europa. I DN kan vi läsa:

- Zlatan har gjort att Barcelona har gått från att ha varit ett populärt resmål till att ha blivit nummer ett. Det är en väldigt lyckad kombination för en redan populär stad att få en sista push tack vare fotbollen, säger Carlos Sarmiento vid Spanska turistbyrån.


Det är såklart väldigt kul att se att Barcelona får besök av svenskar. Det är också kul att träffa på fler och fler som kommer tillbaka för andra, tredje eller fjärde gången. Personligen skulle jag vilja introducera var och en av de svenska turisterna till allt det jag älskar i och framför allt utanför staden. Montserrat, cykelturerna, vandringen, klättringen, all fantastisk god mat och så vidare, och så vidare. Nå, det blir ju lite svårt, men kanske kan Utomjordiska Barcelona hjälpa lite på vägen? Bilden ovan är för övrigt taget i Montgrony, 1½ timme norr om staden, en vacker dag i januari.

I övrigt var det lite förvirring här i veckan när Ferran Adrià, chefskock på världens bästa restaurang, först meddelar att han stänger El Bulli och sedan att den inte kommer stängas utan istället drivas som en stiftelse i framtiden! Ska bli spännande att se vad som händer.

För många svenskar kan det kännas lite förvirrande att läsa att Barcelona söker vinter OS 2022. Efter att ha spenderat en hel del tid i de vilda bergen i norr känns det inte längre lika långsökt. Det bor dessutom mycket folk på båda sidor om franska gränsen så anläggningarna skulle förmodligen utnyttjas betydligt bättre än om OS hamnade i Sverige eller Norge. Den som lever får se.

Nä, nu blir det att jobba vidare med den grupp på 55 personer som vi precis fått bekräftat genom Active Spain. Så jäkla kul!

SvD, SvD, VG, VG, Aftonbladet, Expressen, Expressen

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP