2009-07-21

Badalona - ett avbrott från staden

Ladys enjoying the sun

Staden, eller byn, ligger så nära Barcelona att de idag är helt sammanväxta. Traditionellt var Badalona en fiskarby som sedan växte och fick både ett energiverk och en oljeimport-hamn. Det mesta av detta hör till dåtiden men man ser spår i form av båtar på stränder, en renoverad och nyöppnad pir och de imponerande tre skorstenarna på den nedlagda fabriken.

The rambla of Badalona

10-15 minuters tågresa från Barcelona centrum ligger Badalona, nästa stad norrut efter kusten. I princip tar du dig hit snabbare än du kan säga Una cerverza, por favor och med tanke på hur trevlig den lilla ramblan är så tycker jag helt klart Badalona är värt en omväg.

Carrabean? No, Badalona

Stranden är lång, ett par kilometer från den nyöppnade segelbåtshamnen i söder till Montgat i norr. Små chiringuitos, som den ovan, ligger utspridda efter stranden. Vill du äta är det bättre att gå över på andra sidan järnvägsspåret och pröva någon av restaurangerna där. Kring 10 € för dagens meny.

Nude beach Popular jetty

Tar du dig hit tycker jag du ska promenera ut på piren. Härifrån får man en riktigt fin utsikt in mot Barcelona och upp mot bergen. Den del av stranden som ligger närmast båthamnen är naturalist-strand. Är du intresserad av arkitektur ska du promenera ner mot den nya segelbåtshamnen. Gå mot de tre skorstenarna. Jag gillar verkligen hur dom här har använt järn för att få fin rost i vissa detaljer. Separat inlägg om hamnen kommer.

Badalonas famous fishing boats Aux Dos Cuñados Rusty trash can
Båtarna fotade av min flickvän.

Nackdelarna med Badalona då? Det största problemet är samma som dess fördelar. Det ligger nära Barcelona så på helgerna är stränderna fyllda och tåget passerar mellan byn och stranden. Trots det så, ja, borde du ta en sväng hit!

Tåget tar du från Estación de Barcelona Sants, Plaza Catalunya eller Arco de Triunfo. Kliv på tåget mot Blanes, Mataro eller Calella. Det går bra att åka till Badalona med metro-kortet. Det går också väldigt enkelt att cykla till Badalona.

Relaterad informationVG visar att det regnar väldigt lite här i Barcelona. Zlatan ger verkligen stora rubriker, att Madonnaspelar i Barcelona ikväll och att båtägarna på västkusten sliter med hård vind.

1 comments:

Pär 21 juli 2009 kl. 11:16  
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP