2009-07-22

Ny design och nya idéer

Trapped from paradise
Stranden ligger utanför huset. Jag sitter vid datorn. Foto: Audrey

Bloggen har precis fått ett nytt utseende och det känns riktigt kul. Jag var ute efter en design där jag lättare skulle kunna lyfta fram information som ofta efterfrågas, något som är svårt i en vanlig blogg när gamla poster i princip försvinner i arkiven. Tack vare menyn högst upp kan jag länka direkt till den information jag ser ofta söks efter. Med lite mer plats till höger så kan jag i framtiden också presentera rekommendationer och tips lite enklare. Jag jobbar fortsatt med färger och layout men den nya grunden är på plats.

Jag har också köpt en telefon med inbyggd GPS som ska anlända om några dagar. Det innebär att jag i framtiden kommer att kunna göra mycket mer detaljerade inlägg när det gäller inlines-turer, cykel-turer, varndringsleder, toppturer och så vidare. För en natur och tekniknörd så känns det riktigt spännande! Jag har redan en mängd idéer så håll ögonen öppna!

Sen jag för ungefär två månader sedan började skriva mer regelbundet har besökarantalet ökat lavinartat. Jag får en del mail och en del kommentarer och jag blir lika glad varje gång. För närvande ger bloggen ingen inkomst utan är bara arbete men jag har bestämt mig för att fortsätta försöka publicera ungefär 3-5 inlägg i veckan under några månader. Jag gör arbetet nu och så får vi se om det blir någon affärsmodell kring det hela. De små Google-anonnserna som ni kan se runt bloggen är mer för att ge er tips kring Barcelona än för att ge mig några kronor. Upplever ni dom som irriterande så säg till så tar jag bort dom.

Mina intressen syns ju ganska tydligt här på bloggen. Klättring och vandring får stor plats. Jag har efter en olycka för två år sedan fortfarande ont i ryggen och har svårt att cykla, något som verkligen är synd eftersom flera efterfrågat mer cykeltips. Nu har jag byggt om cykeln och lyckats höja styret ordentligt, kanske kan jag vara lite mer aktiv på den fronten i framtiden. Hur som helst, jag har en idé om gästbloggare här på Utomjordiska Barcelona. Jag hittar mycket intressant i de katalanska och spanska bergen, kanske hittar du något helt annat? Om du vill skriva om något du verkligen tycker om i eller utanför Barcelona så vore det jättekul om du hörde av dig! Kanske vill du skriva lite om att resa hit med barn, kanske skriva om att studera spanska här, om att gifta in sig i en katalansk familj eller bara vilja visa upp vackra foton. Hör av dig!

Ju mer jag använder öppna tjänster och operativsystem desto mer förstår jag att att det kommer bli väldigt mycket mer som finns öppet, bättre och gratis i framtiden. Huvudrubrik på DN är idag Kriget om den öppna källkoden. Mina bilder ligger alla under en CreativeCommons-licens och jag funderar fortfarande på hur det jag skriver här på bloggen skulle kunna läggas under en öppen licens. Det vore kul om mina artiklar kunde användas på andra bloggar, i tidningar, i nyhetsbrev och så vidare. Jag ska läsa på lite mer om vilka möjligheter jag har och vilka eventuella nackdelar som finns. Har du någon åsikt? Jag är intresserad av att höra av dig!

Just ja, gillar du header-bilden i nya designen? Den är från den läckra byn Castellfollit de la Roca. Och, jodå, den är spegelvänd.

1 comments:

Anonym,  22 juli 2009 kl. 10:51  

Borde inte Creative commons gå att använda för texten också? Alternativt GNU Free Documentation License...

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP