2009-07-01

Utomjordisk kontakt - min första guidning!

Re-packing on the parking
Anna förbereder sig för klättring.

Jag startade Utomjordiska Barcelona november 2008, utan att egentligen ha någon plan på vad jag skulle skriva om och vem jag riktade mig mot. Det jag visste var att jag inte kunde hitta information om sånt som jag var intresserad av. Friluftsbutiker, bra ställen att träna på, närliggande cykelturer, bra dagsturer för vandring och skidåkning och så vidare. Så jag började med att skriva ner det jag hittade och det jag tyckte om. Under våren, när min rygg var som sämst, så började jag fundera på vad jag skulle jobba med när jag inte klarade av 8 timmar dator per dag. Efter att ha jobbat som IT-konsult sedan 1998 så började istället en idé om att börja jobba med turister och visa de delar av Katalonien som jag älskar började växa fram. Samtidigt fick jag, tack vare hård träning, lite bättre ordning på ryggen och kunde börja jobba med IT så smått igen. Samtidigt lever idén om att jobba vidare med Utomjordiska Barcelona som både turistguide i bloggformat och som guide- och event tjänst. Bitarna började falla på plats. Tack vare mina IT-kunskaper och min blogg har jag ett sätt att nå ut till en intresserad målgrupp. Tack vare min oändliga entusiasm för vandring, skidåkning och klättring så känner jag till mer fina platser i Katalonien än de flesta Katalaner. Jag har erfarenhet från att vara instruktör på klätterkurser, guida helikopterskidåkning och både projektledare och teamleader för IT-projekt. Och jag tycker verkligen om att visa människor sånt som jag tycker om. En bra mix!

Så hörde Anna av sig genom en kommentar på bloggen och berättade att hon skulle på konferens i Barcelona:

"Blev jätteglad när jag hittade din blogg! Ska till Barcelona i juli med jobbet och är inte heller helt inne på "vanligt turistande"... Har du några "måste-tips" till en bergsälskande cyklist/löpare/klättrare?"

Anna on the hardest 6b
Anna följer på en riktigt hård 6b.

Vi mailade fram och tillbaka lite och så igår mötte jag henne på flygplatsen för att sedan köra direkt till Sant Lloreç del Munt, en väldigt bra lokal klätterklippa. Där spenderade vi en väldigt trevlig eftermiddag på fina leder. Så medan Annas arbetskamrater satt i Amsterdam och väntade på nästa flyg fick hon njuta av den katalanska naturen, fin klättring och fantastiska vyer. Att hon dessutom var väldigt trevlig och riktigt peppad klättrare gjorde inte saken sämre! Här skriver Anna om dagen. Tack Anna, det var jättetrevligt! Jag hoppas du kommer och klättrar i Montserrat någon gång!

Taking photos of Montserrat
Anna fotar Montserrat

Med tanke på Annas entusiasm och glädje så tror och hoppas jag att min idé om att guida små grupper till smultronställen i Katalonien är en bra idé. Jag ska ta det steg för steg som det passar in med övrigt jobb men hoppas vara i full gång under 2010. Redan nu kan jag självklart ordna turer om du är intresserad! Det är bara att göra som Anna och höra av dig! Är du på konferens i Barcelona och bara har en eftermiddag så visade turen med Anna att det räcker för att få en storslagen upplevelse, långt bortom Las Ramblas. Självklart så blir allt så miljövänligt som möjligt med lokalproducerad mat och vin, i den mån det är möjligt så är det boende på miljövänliga hotell, ekologisk mat och klimatkompenserade bilresor. Här kan du läsa mer om miljövänliga Barcelona. (Ser för övrigt att DN har besökt gröna San Francisco)

Jag kommer snart presentera några förslag på bland annat en vecka med fantastisk vandring över hela Katalonien. Dagsturer i Pyreneerna, Montserrat, efter kusten och i bergen väster om Tarragona. Det här är bland de bästa vandringsområdena i Spanien, något som verkligen inte säger lite. Även om du tränat i Norge hela sommaren garanterar jag att vi kan hitta en utmaning för dig!

2 comments:

rosaKanoten 5 juli 2009 kl. 18:48  

Tack för en toppen-eftermiddag, Pär! Inget går upp mot att direkt från flygplatsen dundra ut till Spaniens klippor! Enda problemet var att jag hade lite svårt att koncentrera mig på den efterföljande konferensen - tankarna ville som helst tillbaka till kalkstensklipporna...

rosaKanoten 5 juli 2009 kl. 18:51  

... en ska till! Tack för toppentips tips om sportbutiker och restauranger. Personalen på Vertic var mycket trevliga (om än inte helt hajja på engelska...)

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP