2009-08-09

Åter till Montseny

Nice place to sleep
Vackert plats att sova.

På något vis kände jag att jag inte riktigt hade sett det jag borde se av Montseny när jag åkte dit en eftermiddag för ett tag sedan. Jag hade sett tillräckligt för att vilja åka tillbaka, inte mer. Så när Henrik från Umeå, som pluggar här i Barcelona, ville lämna staden och åter andas frisk och klar luft så stod Monteseny högst på listan.

Look out over the clouds

När man bor i Barcelona så glömmer man bort vad det innebär att vara kall under sommaren. De få gånger man får frysa, oftast i köpcentret, känns som ett uppvaknande, som något fantastiskt. Vi siktade därför att sova under bar himmel på toppen av det näst högsta berget i parken där yr.no lovade 10 C under natten.

Steep hiking Sunrise is the new black

In i bilen och så iväg upp till parken. En timme senare börjar vi med en vandring efter en bergskam som såg intressant ut. Det var OK men inte mer. Tog därefter bilen till det vackra hotellet Hotel Monestir de Sant Marcal och började en kvällsvandring med ryggsäckar upp mot toppen. Tyvärr underskattade vi avstånde och var vi lite sent ute. Till slut hittade vi en perfekt campingplats kring 1500 meters höjd där vi lämnade ryggsäckarna och fortsatte mot toppen. Det brantade på och blev nästan klättring efter ett tag. Utan pannlampor och med endast fullmånen som guide så kändes det inte särskilt lockande att fortsätta mot toppen. Så vi satt ett tag och njöt av solnedgången i väster och månuppgången i öster. Sedan gick vi ner och la oss i gräset och sov sedan som stockar fram tills solen gjorde sig påmind just efter 6. Soluppgångar är vackra, speciellt med pyrenéerna och medelhavet som fond.

Montseny var ännu trevligare denna gång och nu börjar jag verkligen bli sugen på att se mer av parken. Jag tror jag väntar till hösten, det måste vara magiskt vackert när all lövskog får höstfärger. Kanske bokar jag rum på hotellet då, gärna en suite med öppen spis. Naturen och luften är helt annorlunda i Montseny jämfört med Barcelona och just söder om Barcelona. Frodiga lövskogar, stora ormbunka, grönt, så grönt. Dessutom lingon uppe på höjd! Nä, jag är verkligen inte färdig med Montseny. Tack för turen Henrik, det var super!

Relaterad information

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP