2009-08-04

Vandra själv i Katalonien - lite tips

Flyger du till Barcelona för att sedan vandra i Costa Brava, Pyreneerna eller kanske Montserrat så är det inte så dumt att ha en karta och en guidebok till området du är intresserad av. Jag har skrivit en del om bra friluftsaffärer i Barcelona under shopping. Men tänkte att jag skulle komma med ytterliggare lite tips.

Skor - Generellt sett är det väldigt torrt i Katalonien. Du kan därför lämna de högsta och tyngsta kängorna hemma. De flesta katalaner vandrar i lätta skor med Vibram-sula. Jag brukar gå i Keen-sandaler eller löparskor. Någon enstaka gång tar jag fram vandringskängorna. När jag går upp på Pedraforca nästa gång blir det med robusta skor...

Språk - Utgå från att ingen pratar engelska. Nära franska gränsen så fungerar franska hjälpligt. Annars är det Spanska och Katalan som gäller. Det här gör det lite klurigt att boka rum på populära refugios uppe i bergen.

Tältregler - det här är en djungel. Utgå från att du inte får tälta utanför nationalparkerna och i parkerna så får tältet bara stå uppe under kvällen/natten/morgonen.

Vatten - lite inte på att de källor som finns angivna på kartorna alltid har vatten. Bär med dig extra.

Vill du planera turen hemifrån men du får inte tag i kartor? Kan du inte spanska? Jag kan hjälpa till att boka hotell och ringa till refugios. Jag kan också söka reda på kartor till de områden där du vill vandra och köpa den sorts bränsle du behöver till ditt kök. Kontakta mig och berätta vad du behöver.

Läs mer om

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP