2009-08-03

Vandringspaket - Costa Brava


Photo: Jofre

Ett område i Katalonien som jag tror är svårt att inte tycka om är Costa Brava, just norr om Barcelona. Här finns verkligen allt. Från galet vackra gamla fiskebyar som Cadaques till stora stränder, skyddade vikar, vackra tallskogar och god mat. Under höst och vår försöker vi ta oss upp hit lite då och då för att vandra och cykla. Jag har funderat över olika sätt att ordna vandringar här men har inte riktigt kommit på hur det skulle vara bäst att göra. Precis som på de flesta ställen runt om i Sydeuropa är det förbjudet att tälta. Det är också oftast ganska varmt så det är inte så kul att bära tung ryggsäck på klassisk fjällvandringsvis. Samtidigt är det så tätt mellan byarna att det vore möjligt att på hotell hela vägen. Ja, så höll jag på när jag stötte på det här vandringspaketet: Costa Brava - vandra från S'Agaro i söder till Begur i norr.

Close to Cadaques Helt perfekt! Turen tar 6 dagar och i paketet ingår boende, inklusive halvpension, på 5 olika hotell. Och här kommer det fina: transport av bagaget ingår mellan hotellen! Ni vandrar alltså bara med en lätt dagssäck, vatten, kamera och badkläder, medan hotellen ordnar transport av ert bagage som väntar i ert rum när ni anländer följande by på eftermiddagen. Vandringen är mycket lätt. I paketet ingår karta och en roadbook som beskriver vandringslederna. Priset är beräknat på ett standard dubbelrum, vill ni ha havsutsikt betalar ni lite extra på de hotell som har möjlighet att erbjuda det.

Här var det någon som tänkt till innan mig och ordnat allt redan. Så istället för att konkurrera så tar jag istället och säljer det här färdigkomponerade paketet och får istället lite kommision. Jag kan också hjälpa till med transport från Barcelona eller Girona till starten av rutten. Otroligt kul, det här är precis den sorts semester jag själv vill ha, att få möjligheten att erbjuda andra den känns nästan lika kul som att vandra själv!

Just ja, en fördel med att vandra här för oss svenskar är att den spanska högsäsongen skiljer sig från det klimat som en skandinav vill vandra i. När det är som svettigast och dyrast här nere så är det ändå inte så kul att vandra här. När vädret är som bäst, 25 C under dagen, 18 C på kvällen, så är det folktomt och billigt. Bra för oss som får en billigare vandringstur, bra för hotellen som får gäster.

Är du intresserad av att veta mer? Hör av dig till info@activespain.se så återkommer vi med ett förslag!


Mer information - läs vad jag skrivit om:

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP