2009-08-22

Fiesta de Gracia

Swedish flag?

Andra helgen i augusti och sedan i en vecka framåt pågår Fiesta Mayor de Gràcia. Det är en otrolig tillställning! De boende i Gràcia bestämmer någon gång under vintern ett tema för just deras gata. Sedan spenderar de våren och sommaren med förberedelser för att sedan montera upp allting några hektiska dagar innan festen börjar. Samtidigt har dom bokat in band och performances till just deras scen och förberett den stora middagen när alla grannar äter tillsammans efter långbord på gatan. Det är också en tävling där priser delas ut i en mängd olika kategorier. Ovanstående gata vann inte oväntat ett gäng priser 2009. Fantastiskt arbete!
För oss som gäster i stadsdelen innebär det hela att vi kan gå runt i timme efter timme och dricka öl och prova olika sorters mat. Vi kan skratta och förundras åt utsmyckningarna och dansa med till all sorters musik. Det finns ett officiellt schema för när konserter och uppvisningar sker men man kan lika gärna bara strosa runt. Veckan avslutas med en Correfoc klockan 22.00 på Plaza de la Villa. Ta på dig oömma kläder och skyddsglasögon... Har du nu inte fått nog av party så kan du fortsätta över till stadsdelen Sants där en liknande tillställning pågår nästföljande vecka.

Kul att SvD går utanför de vanliga mallarna och har en artikel om Chicago! Coldplay spelar i Stokholm och i Göteborg är det full fart på Liseberg. Och så har en ung norrman haft fantastiskt tur!

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP