2009-08-27

Correfoc - jaga ut demoner i BarcelonaSom jag skrivit tidigare så är augusti månaden då stadsfesterna går av stapeln. Gracía och Sants är de stora inne i Barcelona men även i Vic, Villafranca, Sitges och många, många fler byar och små städer festas det loss ordentligt. Det är väldigt trevligt att gå på dessa fester så åker du ner under augusti eller september, kolla var det är fiesta major och försök ta dig dit!

En av de mest exotiska delarna är correfoc. Det är något jag hört talas om men aldrig lyckats se. Så igår när vi skulle träffa några kompisar i Sants så kliver vi rakt på det! Ett kul spektakel! Det var också länge sedan jag var så sur för att jag glömde kameran. Så det blev en liten videofilm med mobilen istället.

Så här säger Wikipedia:

Correfocs are amongst the most striking of Catalonia's festive events: "devils" play with fire and with the people. These devils are not the incarnation of evil; they are sprightly and festive, dancing to the sound of the drums and the traditional gralla, while they set off their fireworks.
Dessa djävlar symboliseras ofta av drakar. Byggda på en kärra startas fyrverkerier, sedan snurras de runt och folk springer in och ut i elden. Ja, se videon ovan så förstår ni.

Några intressanta artiklar: VG, GP, DN

2 comments:

Anonym,  28 augusti 2009 kl. 12:29  

Hej Pär! Vilken trevlig och informativ blogg du har! Vi får många tips till vårt planerade Barce-besök på din sida. Blir imponerad av vad du berättar om omgivningarna och vandringsmöjligheterna! Kan du också berätta om muséer, bibliotek, bokhandlar och trädgårdar i Barcelona - är intresserad av kulturella oaser och planerar att resa till Barcelona i höst. / Helena

Pär 28 augusti 2009 kl. 12:49  

Hej Helena och tack så mycket! Jag önskar verkligen att jag kunde skriva mer om just det du nämner! Tyvärr så kan jag alldeles för lite för att kunna skriva passionerat om någon av dom och då har jag valt att inte skriva alls. De flesta vanliga guideböcker har mycket information om muséer och parker, kolla in Take Off Guides (http://www.takeoffguides.com/). Jag har skrivit om en park, Parce Guinardo, den är värd ett besök (http://www.utomjordiskabarcelona.com/2009/07/street-art-pa-en-bergstopp.html). Jag försöker tipsa om kulturella händelser på Twitter under taggen #bcnevent. Se till höger här på bloggen. Hoppas du får en trevlig resa!

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP