2009-08-13

Vandra med mig: En vecka med norra Spaniens vackraste dagsturer

Above Vermell de X7 dagar, 7 otroliga turer! De mäktiga Pyrenéerna, vulkaner i Olot, karga kustlandskapet i Costa Brava, makalösa Montserrat, vackra och vilda Montsant, kustbergen Prades med medelhavet 1000 meter nedanför, ökenlandskapet i Garraf... I Katalonien finns verkligen allt! Beroende på årstid och vilken svårighetsnivå ni vill ha så anpassar vi turerna för att få ut så mycket som möjligt av resan. Vi vandrar endast med lätta ryggsäckar innehållandes det vi behöver för dagen.

Exempel på en medelsvår vandringsvecka:
Dag 1: Vi kör norrut till nationalparken Cap de Creus i den vilda och vackra norra delen av Costa Brava, precis på gränsen till Frankrike. Vi gör en skön dagstur med möjligheter till bad i någon av de skyddade vikarna. På slutet av dagen kör vi till vårt hyrda hus och lagar middag.
Dag 2: Vi vandrar vid de vackra skogsklädda vulkanerna utanför Olot.
Dag 3: Vandring i Pyrenéerna. Väder och årstid får bestämma. Det finns möjlighet att bestiga en 3000 meter hög topp om det önskas.
Dag 4: Vi lämnar vårt hyrda hus och kör söderut. Dagens vandring sker i Montserrat och bjuder på fantastiska vyer och ett landskap du inte hittar någon annan stans. På kvällen anländer vi i vårt nästa hus utanför Tarragona. Läs mer om Montserrat.
Dag 5: Vandring i Montsant, mitt favoritområde i Katalonien. Läs mer om Montsant.
Dag 6: Vandring i bergskedjan Prades med medelhavet 1000 meter nedanför oss.
Dag 7: Vi lämnar huset på morgonen och styr mot Garraf. Där vandrar vi i ett torrt och intressant landskap med karga berg och vinodlingar i dalgångarna. Därefter återvänder vi till Barcelona. Läs mer om Parc del Garraf.

Det är lämpligt om ni är mellan 4 och 12 personer för den här resan. Husen vi hyr är väldigt fina och har ofta pool. Under veckan så lagar vi mat själva, ofta kan vi köpa råvarorna på lokala marknader. Finns intresse så kan jag ordna en kock som följer med under veckan. Börja med att kontakta mig så tar vi det därifrån. Här hittar du kontaktinformation.

Relaterad information:

0 comments:

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP