2009-08-20

Blommor i Girona

Concrete women with flowers on the head

Förra våren besökte vi Temps de Flors i Girona, 10 mil norr om Barcelona. Girona är nuförtiden mest känt för att vara flygplatsen som Ryanair använder. De flesta Skandinaviska turister ser inte mer än en ankomsthall och sen bär det av in mot Barcelona. Det är lite synd, Girona är en fin stad! De gamla judiska kvarteren är fina och floden som flyter genom byn gör byn lite frodigare än vad som är vanligt här nere. Hur som helst. Temps de Flors betyder "tiden för blommor" och är en stor, stor blomsterutställning. Hela gamla delen av byn har utsmyckats med allt från enkla blomsterarrangemang till regelrätta konstinstallationer. Genom att följa den upplagda rutten kommer man in i gamla romerska badhus, kyrkor, källare och upp på taken av fina gamla hus. De flesta av dessa ställen är inte öppna för allmänheten utanför utställningen.

Jag rekommenderar varmt ett besök i Girona under den här veckan! Kanske passar du på att i samband med din vandringstur efter kusten i Costa Brava?

Relaterad information:
Temps de Flors - officiella hemsidan
Fler bilder från utställningen

2 comments:

Anonym,  20 augusti 2009 kl. 13:42  

Guuuud Va härligt! Jag älaksr Barcelona, försöker att åka dit någon gång varje år. Brukar hyra lägenhet där genom ett företag som heter Barcelona-home.. Bra priser (bättre än hotell) ... ÄÄÄLskar Barcelona

Pär 21 augusti 2009 kl. 08:55  

Trevligt! Nästa gång får du prova någon av äventyren utanför staden!

Skicka en kommentar

Bloggarkiv

Bloggintresserade

Kontakt

Pär Lindholm

Twitter: utomjording
Skype: parlindholm
Telefon: +34 649105141
Mail: par@activespain.se
Webbsida: Active Spain

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP